RAMA OPTUŽUJE RUSIJU: Zloupotrebili su pravo veta po pitanju Kosova!

Autor:

Vesti

20.09.2023

23:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Albanije Edi Rama danas je izrazio optužbu prema Rusiji zbog navodne zloupotrebe prava veta u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

RAMA OPTUŽUJE RUSIJU: Zloupotrebili su pravo veta po pitanju Kosova!

Foto: Tanjug/AP

Premijer Albanije, Edi Rama, je izjavio da Rusija zloupotrebila pravo veta u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, pokušavajući da ga koristi kao presedan. Ovu tvrdnju preneo je portal Reporteri.

Rama je naglasio da je zloupotreba prava veta, nažalost, držala Savet bezbednosti kao taoca, ali nije ga ućutkala, što se može videti iz njegove izjave na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Ukrajini.

Premijer Rama je dodao da su Rusija i druge države pokušavale iskoristiti promenjenu realnost na Zapadnom Balkanu, posebno unilateralno proglašenje nezavisnosti Kosova, kako bi opravdale svoje imperijalne težnje.

U svom govoru, Rama je istakao da, bez obzira na napore suprotstavljanja, nezavisnost Kosova je potvrdio Međunarodni sud pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading