BOLJE DA JE ĆUTAO: DRAGAN BJELOGRLIĆ SAM SEBE UKOPAVA! "Borac" protiv nasilja pravda svoje iživljavanje?!

Autor:

Vesti

14.07.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sraman pokušaj glumca i reditelja da relativizuje težak incident koji je napravio kada je u Nišu prebio kolegu.

BOLJE DA JE ĆUTAO: DRAGAN BJELOGRLIĆ SAM SEBE UKOPAVA! "Borac" protiv nasilja pravda svoje iživljavanje?!

Foto: Instagram.com

Da je nasilnik, to smo već videli, a da nema ni stida ni srama, to vidimo sada.

Upravo ovaj zaključak se može izvući iz svega što je reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić izrekao u intervjuu za Nedeljnik, koji je, između ostalog, u najavi tog razgovora objavio da će čitaoci moći (konačno) da saznaju pravu istinu o incidentu u niškom hotelu "Ambasador", kada je Bjela mučki i brutalno prebio reditelja Gagu Antonijevića.

A ta "prava istina", u stvari, sraman je pokušaj relativizacije i obesmišljavanja teškog incidenta zbog kojeg se Bjelogrliću sudi.

Uglavnom, jedan od glavnih učesnika i govornika protesta "Srbija protiv nasilja" sve vreme je svoje nasilje nad poznatim rediteljem pokušavao da opravda. Sve će vam biti jasno kada su mu među glavnim argumentima to što se "zabava nastavila" i što su "tuče među glumcima na niškom festivalu uobičajene". Mašala...


Evo šta, recimo, kaže Bjelogrlić da bi sebe opravdao:

- Ali ono što je najbitnije, te večeri kada se sve završilo, zabava se nastavlja. Došla je policija, sačinila zapisnik i pustila nas sve da nastavimo da sedimo kao kad se desi bilo koji sukob u kafani, što je ovo i bilo - kaže.

U pokušaju da dokaže da nije nasilnik, iako postoje snimci pored kojih reči nisu potrebne, Bjela se (kao) priseća da se poslednji put pre Niša tukao 1984. ili 1985, pre upisa na fakultet. A onda je počeo da izvrće stvari:

- Ono što znam jeste da je, kojim slučajem, bilo obrnuto, svi ti koji mene nazivaju nasilnikom pisali bi "Gaga Antonijević prevaspitao Bjelogrlića" i slične stvari - dodaje.

Idemo dalje...

- Da je bilo ko drugi bio, policija verovatno ne bi ni došla te večeri. Da ne govorimo da su starije kolege pričale da nema niškog festivala, a da ne potuku glumci - priča Bjelogrlić.

Ovako nemušta opravdanja ne bi prošla ni u vrtiću

Reakcija Gage Antonijevića:

Komentarišući Bjelogrlićev intervju, reditelj Gaga Antonijević, koji je na svojoj koži osetio kako bije borac protiv nasilja, za Srpski telegraf kaže da je dovoljno reći da se radi o čoveku koji je optužen za nasilje, a koji isto to svoje nasilje pokušava da opere na protestima povezanim s jednom od najvećih tragedija u našoj zemlji.

- To je čovek koji se, navodno, bori protiv nasilja na protestima trgujući dušama mrtve dece. To dovoljno govori. Što se tiče ostalih navoda Bjelogrlića, mogu da kažem da je u celom intervjuu izneo niz neistina, i kada je reč o postojanju drugog snimka, i kada je reč o tome da su nakon toga ostali da se zabavljaju u hotelu i o svemu drugom - ističe reditelj.

Naš sagovornik je potom dodao da je nakon dolaska policije, koja je uzela izjave i obavila uviđaj, Bjelogrlić pobegao u svoju sobu: Onda je ujutru otišao u policiju, gde je na kraju priznao delo. Sve u svemu, radi se o čoveku kom nasilje nije strano, koji je po tome, zajedno sa svojim bratom, poznat iako tvrdi da se nije potukao od osamdesetih godina. Postoje ljudi, glumci, koji će se tokom ovog procesa pojaviti i biti svedoci za ovo što govorim.

Nasrtao i na Gagu Nikolića

Na pitanje novinara Bjelogrliću šta misli da bi mu rekao Dragan Gaga Nikolić, da je živ, tog jutra kad je bio u pritvoru, Bjelogrlić je odgovorio:

- Sigurno bi me zvao. I rekao bi mi verovatno: "Poslao bih ti pljuge, ali nisam pri lovi." - kaže.

Predrag Gaga Antonijević se na ovu izjavu posebno osvrnuo:

- Toliko o njegovom odgovoru, naročito ako se u obzir uzme činjenica da je isti taj Dragan Bjelogrlić, u kafani "Potkovica", svojevremeno nasrtao i na Gagu Nikolića. Sve se to zna i mislim da to dovoljno govori o svemu.

Činjenice o incidentu

- Bjelogrlić je 23. avgusta 2021. pretukao Antonijevića u Nišu u hotelu "Ambasador"

- tereti se da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje

- zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora > Jelena Bojić Obradović: - Bjelogrlić je priznao delo

- Osnovni sud u Nišu zatražio da mu se sudi u Beogradu

- Vrhovni kasacioni sud prihvatio predlog 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (32)

Loading
Maja

14.07.2023 10:30

Bijelogrlić je nasilnik i nema opravdanja za svoje ponašanje.

Nikola

14.07.2023 10:32

Najgore od svega što ovakav nasilnik govori protiv nasilja.

Ana

14.07.2023 10:33

Bjeli se nešto čudno dogodilo. Muškarce u njegovim godinama, ume da drma kriza srednjih godina,a li to na dr. način pokazuju. Ovo što on radi i čini, ga baš nisko spušta u našim očima.

Anči

14.07.2023 10:35

Čudno je, u neku ruku i smešno da Bjelogrlić protestuje protiv nasilja, a sam je onako čoveka izudarao. On je kontradiktoran samom sebi.