DAČIĆ POLOŽIO VENAC NA SOKOLCU: Republika Srpska za nas nije samo narodna tvorevina, već i dejtonska!

Autor:

Vesti

09.01.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potrpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je u ime Srbije čestitao Dan Republike Srpske koja danas slavi 31. rođendan.

DAČIĆ POLOŽIO VENAC NA SOKOLCU: Republika Srpska za nas nije samo narodna tvorevina, već i dejtonska!

Foto: Printscreen/Instagram/ivica.dacic.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić položio je danas sa ministrima srpske Vlade venac na spomen krstu na vojničkom groblju ''Mali Zejtinlik'' na Sokolcu.

- Došao sam da pošaljem poruku mira i dobrosusedskih odnosa, a ne da bi se raspravljalo o bilo kakvim sukobima, kojih je, nažalost bilo dosta u našoj istoriji. BiH 🇧🇦 može da opstane samo ako je država ravnopravnih naroda i ravnopravnih entiteta, i mi svi zajedno to želimo - napisao je Dačić na svom Instagram profilu.

On je u ime Srbije čestitao Dan Republike Srpske koja danas slavi 31. rođendan:

- U ime Republike Srbije čestitam Dan Republike Srpske, koja za nas nije samo narodna tvorevina za koju su živote dali svi oni ljudi kojima je danas odata počast, nego je RS i dejtonska tvorevina. Republika Srpska zagarantovana je i Ustavom i međunarodnim aktima, što nema nikakve veze sa pitanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Srbija, kao što znate, ima specijalne veze sa RS i mi podržavamo Srpsku, želimo uspešan razvoj, želimo i najbolje odnose sa BiH, ali mi pre svega vodimo računa o interesima našeg srpskog naroda u skladu sa međunarodnim konvencijama - poručio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Vlado

09.01.2023 23:36

Admin, ne piše se "na Sokocu", nego "u Sokocu"