LETI PERJE U OPOZICIJI, FAJT BIVŠIH SARADNIKA I ŠEFOVA DEMOKRATA! Đilas: Boris laže! Tadić: Gluperdo!

Autor:

Vesti

26.07.2022

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SDS javno održao čas kolegi iz SSP i objasnio mu da Ustav dozvoljava da predsednik države bude i vođa stranke.

LETI PERJE U OPOZICIJI, FAJT BIVŠIH SARADNIKA I ŠEFOVA DEMOKRATA! Đilas: Boris laže!  Tadić: Gluperdo!

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Strahinja Aćimović

Lideri SDS i SSP Boris Tadić i Dragan Đilas, nekada bliski saradnici i šefovi Demokratske stranke, ušli su u otvoren sukob. Uvrede su prštale sa svih strana.

Tako je Boris Tadić kolege iz opozicije, između ostalog, i Đilasa nazvao gluperdama.

Đilas mu nije ostao dužan, te je uzvratio da je bivši predsednik države lažov.

Naime, lider SDS Boris Tadić, tokom gostovanja na jednoj televiziji, komentarisao je navode medija u vlasništvu Dragana Šolaka da predsednik države ne može da obavlja dve javne funkcije istovremeno.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

 

 

Takve zahteve, koji ističe Đilasova SSP, a na čemu insistiraju mediji naklonjeni opoziciji, Tadić je odbacio navodeći da su to pogrešna tumačenja.

SVE PIŠE, ČITAJTE 

- Predsednik Srbije može da bude i predsednik stranke. Kakve to veze ima s Ustavom? To što gluperde u srpskoj politici tumače da predsednik Srbije ne može da bude predsednik stranke neka pročitaju pažljivo Ustav i videće da javna funkcija nije definisana kao funkcija predsednika stranke - poručio je Tadić.

Grube reči nisu izostale ni sa druge strane, te je tako lider SSP Dragan Đilas, reagujući na Tadićev intervju koji je dao za dnevni list Danas, u kom ga je optužio za saradnju s Vučićem, rekao da je Tadić lažov.

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

 

- Poštujem Borisa Tadića zbog niza teških, ali za Srbiju dobrih odluka koje je doneo kao predsednik Srbije i Demokratske stranke. Iskreno mi je žao kada vidim da čovek koji je dva puta pobeđivao na predsedničkim izborima već godinama daje neistinite izjave slične ovoj, izjave u kojima za razne stvari optužuje bivše saradnike, među njima i, nažalost, pokojnog Miodraga Rakića.

GUGL SVE PAMTI

Lider SSP je potom izneo i konkretne dokaze:

- Ne želim da komentarišem izjave ljudi iz opozicije, ali vas pozivam da radite vaš posao i da ulaskom na Gugl proverite da li je Boris Tadić 2014. išao u Predsedništvo na Ustavom propisane konsultacije s predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem ili je išao u prostorije SNS na razgovore oko formiranja Vlade s predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem. Takođe vas pozivam da proverite da li sam ikada rekao da je Boris Tadić Vučićev privezak i da je izdajnik, on ili bilo ko drugi od pripadnika demokratske opozicije i da o tome takođe obavestite čitaoce Danasa - naveo je Đilas.

Podsetimo, sukob nekadašnjih najbližih političkih saradnika počeo je pre dva dana, kada je Boris Tadić optužio Đilasa da ga je napadao kad je 2014. bio na konsultacijama kod Aleksandra Vučića, dok je, s druge strane, Đilas poručio Tadiću da laže, te da je te 2014. trebalo da ide kod Tomislava Nikolića, a ne kod Vučića.

Od Boškovih lepih priča nema koristi

Republika

Foto: youtube.com/N1

 

Lider Boško Obradović predložio je juče da konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Srbije bude održana na Kosovu i Metohiji. Dodao je da bi to bio ogroman simbolički i konkretan čin podrške opstanku srpskog naroda na KiM i očuvanju južne srpske pokrajine u sastavu Srbije.

- To bi bila javna manifestacija brige najvažnije državne institucije za naš teritorijalni integritet i suverenitet. Drugo, to bi bila jedinstvena prilika da svih 250 narodnih poslanika bude raspoređeno tako da poseti sve krajeve Kosova i Metohije i direktno se i lično uveri kako žive Srbi i drugi građani Srbije na KiM - naveo je Obradović.

Politički analitičar Stevica Deđanski, komentarišući ideju Boška Obradovića, ističe da bi tako nešto u ovom trenutku donelo više štete nego koristi.

- To što on predlaže je lepo da se čuje, ali od toga ne bi bilo nikakve koristi. Sedište srpskog parlamenta je u Beogradu i tako treba da bude i ubuduće. Njegov predlog bi u ovom slučaju bio više štetan nego koristan - smatra naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading