GLAVNA ULICA u Paraliji od septembra nosiće ime DRAGANA MARKOVIĆA PALME! Sada mu uručen ORDEN ZVEZDA GRADA KATERINI!

Autor:

Vesti

23.05.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredstva za boravak delegacije i svečane večere obezbeđena su od donatora.

GLAVNA ULICA u Paraliji od septembra nosiće ime DRAGANA MARKOVIĆA PALME! Sada mu uručen ORDEN ZVEZDA GRADA KATERINI!

Foto: Printskrin

U Paraliji je priređena svečana večera za delegaciju iz Srbije koja broji 700 članova, a na čijem čelu je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Sredstva za boravak delegacije i svečane večere obezbeđena su od donatora a najveći donator je politička partija Jedinstvena Srbija od para koje je dobila kao parlamentarna stranka koja ima 8 poslanika u Skupštini Republike Srbije.

Svečanoj večeri, pored članova naše delegacije, prisustvovao je i gradonačelnik grada Katerini, Konstantinos Kuokodimos, sa saradnicima, kao i grčki privrednici, najpoznatiji hotelijeri iz grčke regije Pierija.

Republika

Foto: Printskrin

Svečana večera

 

PALMA: Srbija treba da ide svojim putem, kao i do sada

- U ovoj delegaciji je ukupno 700 ljudi iz deset gradova Srbije, a najviše je Jagodinaca. U  organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, u više država smo do sada ukupno vodili 50 000 jagodinaca. Grčka je najbolja destinacija za srpske turiste. Grčka je raj za letovanje i ja sam običan čovek, jedem giros kao i vi i ne idem na neka rajska ostrva kao neki. Moja poruka svima je da što manje gledate programe na televiziji koji se odnose na rat između Rusije i Ukrajine. Neka oni rade šta god žele, a Srbija treba da ide svojim putem kao i do sada, da jačamo ekonomski i da nam se deca rađaju i mi ne želimo nikome na svetu da doživi ono što smo mi doživeli 1999. godine - rekao je Marković.

Na svečanoj večeri priređenoj za srpsku delegaciju svirao je orkestar Vladana Alempijevića pojačan poznatim violinistima Peđom i Elvisom, a pevala je Jovana Tipšin i to bez honorara. Uz obalu Egejskog mora razvilo se i srpsko kolo.

Gradonačelnik Kuokodimos je funkcioner vladajuće grčke partije Nea Demokratia premijera Kirijakosa Micotakisa i poznati je grčki sportista, koji je na Evropskom prvenstvu 1994. godine osvojio bronzanu medalju u skoku u dalj, sa skokom od 8,36 m.

Republika

Foto: Printskrin

Dragan Marković Palma je dobio Orden Zvezda grada Katerini

 

Kuokodimos je ovom prilikom Draganu Markoviću Palmi uručio Orden Zvezda grada Katerini.

- Za sve što ste učinili za razvoj grčko – srpskih odnosa na bratskom, ekonomskom, političkom i turističkom planu, ja Vam u ime grada Katerini uručujem Orden Zvezda grada Katerini. Mi smo doneli odluku i da od septembra ove godine glavna ulica u Paraliji ponese Vaše ime - rekao je Kuokodimos.

Dragan Marković Palma je i počasni građanin Katerini i počasni konzul Grčke u Srbiji.

Bonus video:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading