ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I ĐILASA: Lider SSP napustio Predsedništvo (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

11.04.2022

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 17 časova u zgradi Predsedništva počeo je sastanak izmeđi Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa i trajao je oko sat vremena.

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I ĐILASA: Lider SSP napustio Predsedništvo (VIDEO)

Foto: ST/P. DIVAC, N. Pančić

Lider SSP-a je nešto posle 18 časova izašao iz Predsedništva.

Dvojica lidera sastala su se osam dana nakon završenih predsedničkih, parlamentarnih i beogradskih izbora.

- Razgovor je bio težak. Bolje je pet puta da razgovaramo nego da bude protesta. Uvek sam spreman da dobijem kritiku. To je moja odgovornost. Oni koji nisu podržali ovaj razgovor pokazali su da ne žele da Srbija napreduje. Svi koji su slavili jer su prešli cenzus su žalosni. Važno je da se formira stabilna vlast. Predsednik je bio rad da me sasluša i rekao je da će se konsultovati sa svojim stranačkim kolegama i obavestiti javnost do kraja nedelje o svojoj odluci - rekao je Đilas.

-  Čitavu deceniji nisam ušao u ovu zgradu. Preneo sam predsedniku stav u koji verujem. Ušao sam sa željom da razgovorom doprinesem smanjenju tenzija u Srbiji. Realno ni predsedniku nije bilo ni previše lako u prethodnom periodu. Kada imate u vidu drugačije poglede na politiku Srbije, nije moglo biti drugačije. Nismo imali visok stepen saglasnosti o onome o čemu smo pričali. Vlast mora da ima legalnost i legitimitet. Složili smo se da je legitimitet strašno važan. Njega su već saradnici obavestili o tome da 60 njegovih odbornika želi da glasa za novu vlast. Zato sam izašao sa zahtevom da su novi izbori jedino rešenje za krizu u Beogradu - dodaje.

- Nemojte da govorite da rešenje nije razgovor sa Vučićem, već rušenje Vučića. Ne volim da koristim reč rušenje. Govorim u svoje ime i ime svoje stranke, a ne ime cele opozicije - zaključuje on.

Lider SSP Dragan Đilas dobio je juče poziv iz kabineta Aleksandra Vučića na sastanak koji je prvobitno planirano da bude održan u predsedništvu Srbije danas u 16 časova.

Ovo je prvi zvanični susret Vučića i Đilasa otkako je lider SNS-a započeo prvi predsednički mandat maja 2017. godine.

Predsednik SSP-a Dragan Đilas pre par dana tražio je da o ponavljanju izbora razgovara sa Aleksandrom Vučićem. Sa druge strane predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je razgovor sa Draganom Đilasom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hercegov grad

11.04.2022 15:58

Razgovor da,ali vlast ne!