Odlični rezultati Elektrodistribucije Niš!

Autor:

Vesti

12.01.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smanjeni gubici električne energije.

Odlični rezultati Elektrodistribucije Niš!

Foto: Elektrodistribucija Srbije

Realizacijom plana rekonstrukcije i obnove elektroenergetskih objekata smanjen broj kvarova na mreži i ubrzane popravke

Elektrodistribucija Niš je u 2023. godini poboljšala gotovo sve segmente poslovanja i smanjila gubitke električne energije koji su za 3,48 procenata ispod planiranih vrednosti.

 – Za ovaj uspeh najzaslužnija je sveobuhvatna akcija zamene brojila, kao i odlični rezultati u očitavanju mernih mesta. Dostignuća je bilo i u domenu pokazatelja pouzdanosti mreže, gde je ukupna vrednost broja planiranih i neplaniranih prekida po korisniku znatno smanjena, čime je smanjen i broj minuta trajanja prekida u snabdevanju električnom energijom – rekao je Branislav Stojčić direktor Elektrodistribucije Niš, ogranka Elektrodistribucije Srbije.

Sektor za održavanje elektroenergetskih objekata srednjeg i niskog napona u ED Niš uspešno je realizovao godišnji plan revizija. Pored rekonstrukcije niskonaponske mreže, zamene niskonaponskih i srednjenaponskih blokova, ugradnje rastavljača za sekcionisanje 10 kV vodova i ostalih redovnih aktivnosti na održavanju u trafostanicama, zaposleni u ovom sektoru radili su i na zameni i ugradnji kondenzatorskih baterija za kompenzaciju reaktivne energije, što je dovelo do značajnog smanjenja reaktivne energije.

 – To je dovelo do primetno manjeg broja kvarova na mreži, a uz detaljne pripreme za zimski period, očekuje se da se taj trend nastavi. Koliko je preventiva bitna, pokazalo se i prilikom suočavanja sa posledicama vremenskih nepogoda koje su tokom leta pogodile Niš i okolinu, kao i tokom problema krajem novembra i početkom decembra, kada su ekipe niške Elektrodistribucije u rekordnom roku stabilizovale snabdevanje kupaca električnom energijom – rekao je Stojčić.

Elektrodistribucija Niš daje veliku podršku razvoju grada kroz značajne investicije koje ulaže u nove proizvodne pogone. U toku je izgradnja novih elektroenergetskih objekata u cilju priključenja pogona austrijske kompanije Palfinger i kineskih fabrika Xingyu Automotive Lighting Systems i Yusei Machinery.

Izgradnja TS Niš 6

U okviru plana investicija Elektrodistribucije Srbije, privodi se kraju izgradnja transformatorske stanice 110/10 kV „Niš 6“ pozicionirane u centralnom delu grada Niša i ona spremno čeka završetak radova na dalekovodu i puštanje u pogon. Tada će kvalitet snabdevanja električnom energijom na teritoriji Niša i okoline biti unapređen, a očekuje se i priključenje novih kupaca, dalje smanjenje gubitaka i brži razvoj stambene, privredne i komercijalne infrastrukture u ovom delu zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading