HAPŠEN ZBOG FALŠ DIPLOME, A SAD OBRAZUJE DECU! Mutna prošlost gazde EVROPSKE POSLOVNE ŠKOLE

Autor:

Vesti

28.03.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitar Lutovac bio akter afere u vreme kad je bio direktor srednje škole u Kruševcu

HAPŠEN ZBOG FALŠ DIPLOME, A SAD OBRAZUJE DECU! Mutna prošlost gazde EVROPSKE POSLOVNE ŠKOLE

Foto: ST/Nemanja Pančić, PINK

Mitar Lutovac, vlasnik i direktor Evropske poslovne škole u Beogradu, svojevremeno je hapšen zbog muljanja s lažnim diplomama, ali mu to očigledno ne smeta da bude na čelu jedne prosvetne ustanove koja treba da vaspitava buduće generacije.


SVE PREKO VEZE


Naime, kako je Srpski telegraf otkrio, on je bio u grupi sa još 18 osoba osumnjičenih da su bili uključeni u teške malverzacije s diplomama. Prema rečima našeg dobroobaveštenog izvora, Lutovac je bio direktor jedne srednje škole u Kruševcu u vreme kada se sumnjalo da je zajedno s grupom nastavnika omogućio jednoj osobi da stekne diplomu ekonomskog tehničara.


- Dok je on bio na mestu direktora te škole, svakakve priče su kružile: da se diplome dobijaju preko veze, da sve može da se završi, a hapšenje je pokazalo da ove glasine nisu bile bez osnova i da, gde ima dima, ima i vatre - priča izvor našeg lista i dodaje:
- Svi u gradu su znali za taj skandal i o tome se danima i pisalo. Tada je uhapšena i devojka kojoj su dali lažnu diplomu ekonomskog tehničara, koja se s tom istom diplomom kasnije zaposlila u domu zdravlja u Sremskoj Mitrovici.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Plakati za Evroppsku poslovnu školu

 

ŠOKIRANI RODITELJI


Da je isti čovek sada direktor i vlasnik Evropske poslovne škole u Beogradu, naš sagovornik je saznao kada je njegov sin hteo da baš u njoj upiše jedan od smerova.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Plakati za Evroppsku poslovnu školu

 

- Nakon završetka osnovne škole, moj sin je zajedno s drugom iz razreda poželeo da upiše jedan smer vezan za programiranje. Naravno, ja sam se pre samog upisa malo raspitao o kvalitetu škole, nastave i nastavnog kadra. Nakon saznanja da je na njenom čelu baš Mitar Lutovac, akter malverzacija sa falš diplomama, bio sam u šoku. Naravno da sinu nisam dozvolio da se tu upiše, već u sasvim drugu školu - zaključuje ovaj Beograđanin.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Evropska poslovna škola

 

Ćuti i ministarstvo


Srpski telegraf je pokušao da dobije odgovor od Lutovca, ali na mejl poslat na adresu Evropske poslovne škole do zaključenja ovog broja niko nije odgovorio.
Pitanja su poslata i Ministarstvu prosvete, ali ni sa te adrese nije bilo odgovora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading