ROK ISTIČE DANAS: Bliži se kraj konkursa za ovu pomoć države!

Autor:

Vesti

15.03.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede opredelilo je sredstva od 750 miliona dinara za sprovođenje ovog javnog poziva.

ROK ISTIČE DANAS: Bliži se kraj konkursa za ovu pomoć države!

Foto: Shutterstock

Danas ističe rok za podnošenje prijava na konkurs za bespovratna sredstva, poznatiji kao '50:40:10' u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede opredelilo je sredstva od 750 miliona dinara za sprovođenje ovog javnog poziva.


Detalji konkursa

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisala je Treći javni poziv 4. decembra prošle godine. Subvencije mogu da se iskoriste za investicije koje se odnose na unapređenje konkurentnosti i veza unutar tržišnog lanca u oblasti otkupa, prerade, plasmana poljoprivrednih proizvoda, kao i unapređenje plasmana proizvoda starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti.

Realizacija Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije

Projekat konkurentne poljoprivrede Srbije se realizuje u periodu od 2021. do 2024. godine. Direktni korisnici su fizička lica, nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, zadruge, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća koja mogu da obezbede direktnu vezu sa malim poljoprivrednicima.

Fokus na ranjivim grupama

Među ciljanim korisnicima fokus će biti na ranjivim grupama u poljoprivrednom sektoru u Srbiji - žene, mladi poljoprivredni proizvođači u ugroženim područjima (nerazvijene i siromašne opštine).


Podnošenje prijava na ovaj konkurs predstavlja značajnu priliku za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i plasmana proizvoda, posebno za ranjive grupe u poljoprivrednom sektoru. Sredstva od 750 miliona dinara predstavljaju značajan podsticaj za razvoj konkurentne poljoprivrede u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading