OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA JOSIPA BROZA TITA! Lekar koji je bio uz maršala do samog kraja otkrio:Evo od čega je zaista umro i koje su mu bile poslednje reči

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Milomir Stanković bio je kraj maršala SFR Jugoslavije u njegovim poslednjim danima života.

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA JOSIPA BROZA TITA! Lekar koji je bio uz maršala do samog kraja otkrio:Evo od čega je zaista umro i koje su mu bile poslednje reči

Foto: RTS/printscreen

Dr Milomir Stanković bio je tajnik lekar Josipa Broza Tita dok se lečio u bolnici u Ljubljani, ali i njegova desna ruka u poslednjim danima života. U emisiji kod Mire Adanje Polak, otkrio je detalje o Titovom lečenju koji su do tada bili skriveni od javnosti. Sve je bilo obavijeno velom tajne, čak su i novinari bili pod prismotrom.

Stanković je otkrio da je tajnost oko Titovog lečenja bila apsolutna. Čak su ih upozorili da ne žure hodnicima kako novinari ne bi saznali da je nešto hitno. Injekcije su nosili u tajnim torbicama kako bi se sakrilo šta se zaista dešava. Niko od Titove pratnje nije znao kakve terapije primenjuje doktor Stanković.

Opisao je svoj prvi susret sa Titom na Brionima, gde je maršal pokazao puno poverenje u njega. Čak je otkrio neke detalje iz njihovih razgovora koji do tada nisu bili poznati javnosti.

Stanković je otkrio da je primetio neobičnu promenu na Titovom stopalu, ali da je maršal odbijao da prizna ozbiljnost situacije. Ispričao je o sukobu između Titovih želja i medicinskih preporuka, te kako je taj sukob uticao na dalji tok događaja.

Opisao je i sam trenutak kada je Tito pristao na konzilijum, kao i detalje oko amputacije. Otkrio je i Titove poslednje reči, koje su ostavile prostor za nagađanja o njihovom značenju.

Dr Milomir Stanković otkrio je dosad nepoznate detalje iz Titovog privatnog života, ali i medicinske tajne koje su pratile njegovu bolest. Njegova iskustva pružaju novo svetlo na Titovu ličnost i poslednje dane njegovog života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading