ŽENI GREŠKOM UPLATILI OGROMNU SVOTU NOVCA?! Ostala u šoku kad je videla stanje na računu - postavlja SAMO JEDNO PITANJE!

Autor:

Vesti

13.12.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma neobična situacija snašla je ženu iz Srbije kada joj je na račun stigao novac od nepoznate osobe.

ŽENI GREŠKOM UPLATILI OGROMNU SVOTU NOVCA?! Ostala u šoku kad je videla stanje na računu - postavlja SAMO JEDNO PITANJE!

Foto: shutterstock

Pojedinci će plivati u novcu ovog proleća

Ona je svoje iskustvo podelila na društvenim mrežama, gde je navela da je u pitanju velika svota.

- Upravo mi je na račun legla pozamašna suma novca, a pouzdano znam da nisam imala nikakvu dodatnu zaradu, nadoknadu ili šta već. Uplatilac: online zarada. Da li postoji način da se uđe u trag uplatiocu? Mislim, šta ako je neko greškom uplatio? Ne bila mu u koži jer je stvarno velika suma u pitanju - napisala je ona na Reditu.

 

 

"Isto se desilo i mojim roditeljima"

Da ovo nije toliko retka situacija, govori i iskustvo ljudi koji su pršli kroz identične situacije.

- Isti slučaj se desio mojim roditeljima pre jedno 15 godina: njihova banka im ubaci 20.000 dolara na račun. Kaže moj stari: "ne dodiruj tuđe pare, to neka prevara." I stvarno tako bi, pare se povukose sa njihovog računa i banka im posla dokument da je to bila njihova greška - navodi se u jednom od komenatara.

Mnogi su potvrdili da bi banka do sada i registrovala da novac koji je uplaćen, nije legao na račun na koji e trebalo da legne.

- Jurili kolegu za mnogo manju sumu. U suštini, znaš da novac nije tvoj, ako potrošiš, oduzima ti se od sledeće uplate i to je to - jedan je od komentara.

Foto: Pixabay

Novac

Šta sa parama?

Ipak, bilo je i onih koji su izašli sa konkretnim rešenjima - ako sumnjate, zovite banku.

- Odmah zoveš banku i kažeš stigla lova, nije moja. Oni ti kažu šta dalje. Ako si privatnik, zoveš banku i u međuvremenu ne pravdaš priliv. Stvar se reši za koji dan, banka vrati pare odakle su stigle - navodi se na pomenutoj mreži.

Ona je na kraju dodala i da je ipak u pitanju nagrada od firme za koju radi, te da je misterija rešena.

A šta ako mi uplatimo na pogrešan račun?

Klijenti pojedinih banaka odnedavno moraju da plate "kaznu" od 1.000 dinara ako slučajno pogrešno upišu broj računa primaoca na uplatnici.

 Vladimir Vasić iz Udruženja banaka komentarisao je za medije da je ovakva odluka banaka razumljiva.

- To je poslovna politika svake banke, mi kao Udruženje banaka ne ulazimo u to kakvu će cenovnu politiku imati. Ovde mogu da razumem banke. Ja sam jednom imao slučaj da sam plaćao neko životno osiguranje i permutovao cifre. Nisam ni shvatio da sam pogrešio. Posle jedno tri meseca sam dobio opomenu od osiguravajuće kuće da nisam izmirio svoje obaveze. I onda je to proces koji traje, vi treba da dokažete da ste pogrešili. Na kraju, sreća je bila da je taj čovek kome je uplaćeno osiguranje prihvatio da sam ja greškom permutovao brojeve i osiguranje mi je oprostilo ta tri meseca kašnjenja - navodi Vladimir Vasić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading