U PETAK DO 23 STEPENA! Od sutra popodne temperaturni šok! Temperatura raste i do 18 stepeni, pa naglo pada za isto toliko!

Autor:

Vesti

29.11.2023

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugog dana vikenda biće oblačno i osetno hladnije, povremeno sa susnežicom i snegom.

U PETAK DO 23 STEPENA! Od sutra popodne temperaturni šok! Temperatura raste i do 18 stepeni, pa naglo pada za isto toliko!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, ST/N. MANDIĆ, Tanjug/J. ILIĆ

Posle danasšnjeg poprilično hladnog vremena, od četvrtka posle podne do subote u Srbiji se očekuje nagli porast temperature, upozoravaju iz RHMZ.

U nekim mestima temperatura će se u petak kretati i do 23 stepena, što je u odnosu na dašnjih 4-5 stepeni, drastičan skok.

Najtoplije će biti u Podrinju, na zapadu Srbije, u Mačvi i u Košavskom području, a Beograd će biti najtoplija evropska prestonica sa 21 stepen. Hladnije će biti u Negotinskoj Krajini do 8°C.

- Sutra nakon jutarnjeg mraza, -5 do 0 °S, tokom dana toplije sa maksimalnom temperaturom od 7 do 13, samo će u Timočkoj Krajini biti hladnije, oko 4 stepena. U košavskom području počeće da duva jak južni i jugoistočni, a u ostalim krajevima južni i jugozapadni vetar - kažu u RHMZ i dodaju: 

- Najtoplije će biti u petak sa dnevnim temperaturama od 14 do 23, a u Timočkoj Krajini hladnije, oko 7, uz intenzivno toplјenje snega u planinskim predelima u kombinaciji sa jakim vetrom.

Za vikend (02-03.12.) novo zahlađenje.

Drugog  dana vikenda biće oblačno i osetno hladnije, povremeno sa susnežicom i snegom.

Maksimalna temperatura biće od 0 do 4°C. Sledeće sedmice očekuje se vreme nalik decembarskom.

Jutarnja temperatura biće od -5 do 0°C, tokom dana od 0 do 5°C, a sneg se očekuje sredinom sledeće sedmice.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading