MINISTARKA GRUJIČIĆ POSETILA PACIJENTE U SOMBORU: Povređeni u železničkoj nesreći su stabilni, hvala lekarima i sestrama koji su ih zbrinuli!

Autor:

Vesti

19.11.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvalnost mnistarki Grujičić i zdravstvenim radnicima u Odžacima i Somboru uputio je tokom obilaska povređenih i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

MINISTARKA GRUJIČIĆ POSETILA PACIJENTE U SOMBORU: Povređeni u železničkoj nesreći su stabilni, hvala lekarima i sestrama koji su ih zbrinuli!

Foto: Ministarsvo zdravlja

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić i ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišli su povređene u železničkoj nesreći. Petoro pacijenata hospitalizovano je nakon jučerašnje železničke nesreće u Odžacima, a jedan od njih je na intenzivnoj nezi.

Iz Opšte bolnice u Somboru saopšteno je da su pregledana ukupno 52 pacijenta povređena u sudaru vozova. Jedan je sa teškim povredama jetre i prelomima rebara smešten u jedinicu intenzivne nege, dok su četiri pacijenta smeštena na odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara. Svi su trenutno u stabilnom stanju, saopštila je u Opštoj bolnici u Somboru ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić.

- Svi pacijenti su zbrinuti i van životne opasnosti. Kolege o njima vode računa i moja velika zahvalnost svima - dežurnima, hitnoj pomoći, onima koji su došli od kuće i učestvovali u zbrinjavanju. Ako nešto kod nas funkcioniše, onda je to zdravstveni sistem. Nadam se da će dvojica povređenih mladića već danas ili sutra biti pušteni kući, druga dvojica tokom nedelje, a pacijent koji je najteže povređen izaći će kada kolege lekari procene da je mogućnost komplikacija svedena na minimum - saopštila je ministarka dr Grujičić.

Zahvalnost mnistarki Grujičić i zdravstvenim radnicima u Odžacima i Somboru uputio je tokom obilaska povređenih i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. 

Kako je saopšteno u somborskoj bolnici, od 52 pacijenta njih 47 je, nakon pregleda i dijagnostike, pušteno na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba. Posle prve inforamacije o saobraćajnoj nesreći, odmah se na poziv za zbrinjavanje povređenih odazvao dodatno veći broj lekara Opšte bolnice Sombor - specijalista urgentne medicine, hirurgije, radiologije, oftalmologije i otorinolaringologije, urologije i anesteziologije, kao i veliki broj medicinskih sestara i rendgen tehničara, zbog čega su svi povređeni potpuno zbrinuti za veoma kratak period od nepuna tri sata.

Ministarka prof dr Grjičić je u Somboru rekla i da je na licu mesta videla stanje Opšte bolnice, kojoj je potrebna rekonstrukcija. Ona je najavila da sledeće godine u ovaj grad sigurno stiže magnetna rezonanca, a Sombor je u planu za radove i prema projektu kredita Svetske banke, za koji je izrazila nadu da će biti ratifikovan na prvom zasedanju Narodne skupštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading