SRPKINJA UMALO UMRLA ZBOG PLOČICE SA IMENOM KOJU NOSI NA ODEĆI! Ceo dan joj na poslu bilo loše, ali prava drama je tek USLEDILA kad je krenula kući!

Autor:

Vesti

02.11.2023

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena je na svom Tviter profilu podelila zastrašujuće iskustvo, kada je umalo umrla zbog pada nivoa šećera u krvi.

SRPKINJA UMALO UMRLA ZBOG PLOČICE SA IMENOM KOJU NOSI NA ODEĆI! Ceo dan joj na poslu bilo loše, ali prava drama je tek USLEDILA kad je krenula kući!

Foto: Shuterstock

Incident koji se skoro dogodio jednoj ženi iz Beograda istakao je ozbiljnu opasnost od upotrebe magneta u blizini insulinskih pumpi, čime je podigao zabrinutost među osobama koje zavise od ovih medicinskih pomagala.

Žena je na svom Tviter profilu podelila zastrašujuće iskustvo, kada je umalo umrla zbog pada nivoa šećera u krvi. Ona nosi insulinsku pumpu za regulaciju nivoa šećera u krvi i takođe na poslu nosi pločicu sa imenom pričvršćenu magnetom na odeću. 

Pre neki dan,stanje joj se dramatično pogoršalo. 

- Već par meseci na poslu nosim pločicu sa imenom, koja je za odeću pričvršćena magnetom. Insulinsku pumpu nekad nosim na pojasu pantalona, a nekad prikačenu na bretelu brusa, zavisi šta obučem. Uglavnom, par puta na poslu mi neobjašnjivo padne šećer. Pumpa traži da promenim set (rezervoar i kanilu), ili da promenim bateriju. Bilo mi je čudno, al' ajde. Juče mi padne šećer, ja sama, koleginice dolaze za sat i po. Uzmem grožđani šećer, ništa. Pada. Pijem sok, jedem čokoladu, sve živo, ne vredi - počela je svoju priču jedna korisnica Tvitera.

Krenula je kući sa posla pešice, ali joj je pozlilo.

- Sela na neki zidić, zovem ćerku da me pokupi. Pri svesti, ali jedva. Trajalo je ukupno oko 4-5 sati. Ne mrda šećer sa 2. Već su hteli da me voze u hitnu. Tri puta sam se/su me presvlačili, teško preznojavanje. Kad je sve prošlo, krenem da guglam uticaj magneta na pumpu. I kaže: "Magnetna polja u neposrednoj blizini ovih uređaja mogu oštetiti komponentu motora pumpe koja kontroliše isporuku insulina. U tom slučaju može doći do predoziranja i, kao rezultat, teške hipoglikemije" - navela je ona i dodala:

- Umalo se ne overih zbog magneta i pločice sa imenom! Kako to do sada nisam znala, nije mi jasno. Bilo bi mnogo glupo da sam otegla papke na takav način. Danas mi dete donelo cveće, mnogo sam ih juče uplašila.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading