ODLIČNA VEST! Sva deca koja boluju od dijabetesa dobijaju besplatne senzore!

Autor:

Vesti

27.10.2023

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od dijabetesa u Srbiji oboleva jedno dete na 2.500–3.000 dece. Od tipa 1 godišnje oboli oko 150 devojčica i dečaka uzrasta do 14 godina, dok je broj obolelih od tipa 2 mnogo veći.

ODLIČNA VEST! Sva deca koja boluju od dijabetesa dobijaju besplatne senzore!

Foto: Shutterstock

Senzor za dijabetes

Sva deca do 18 godina koja boluju od dijabetesa dobijaju besplatne senzore za ovu bolest.

Ovu vest potvrdili su predstavnici "Dijabetes revolucuije" koji su i pokrenuli ovu akciju i koji su najzaslužniji za ovu veliku pobedu.

Oni su se zahvalili Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstevno osiguranje koji su čuli njihov apel.

Takođe, kako su istakli, ovo je velika pobeda "Dijabetes revolucije" ali i svih onih koji su ih podržali.

Od dijabetesa u Srbiji oboleva jedno dete na 2.500–3.000 dece. Od tipa 1 godišnje oboli oko 150 devojčica i dečaka uzrasta do 14 godina, dok je broj obolelih od tipa 2 mnogo veći. Zbog porasta dijabetesa kod dece trebalo bi da obratite pažnju ako dete više jede, a mršavi, često mokri i žedno je.

Dijabetes melitus tip 1 javlja se najčešće u ranom detinjstvu i mladosti i često je praćen ketoacidozom, ozbiljnom komplikacijom šećerne bolesti s kojom se suočavaju osobe čije telo ostaje bez insulina. Ova komplikacija je opasna po život, a praćena je povraćanjem, bolovima u stomaku, otežanim disanjem, malaksalošću i poremećajem svesti.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading