DAČIĆ ČESTITAO VASKRS PATRIJARHU I SVIM VERNICIMA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: ''neka blagoslov velikog praznika naročito dođe do naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji!'' (FOTO)

Autor:

Vesti

04.05.2024

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

DAČIĆ ČESTITAO VASKRS PATRIJARHU I SVIM VERNICIMA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: ''neka blagoslov velikog praznika naročito dođe do naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji!'' (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je uputio čestitku patrijarhu Porfiriju, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve povodom sutrašnjeg najvećeg hrišćanskog praznika.

Dačić je naglasio da dan Hristovog vaskrsenja slavimo kao dan koji nas podseća da dobro uvek pobeđuje zlo, da život uvek pobeđuje smrt. 

- Slavimo poruku najvećeg hrišćanskog praznika kao putokaz za dolazak do mira i ljubavi u nama samima, a naročito prema bližnjima. Vaskrs nas i ove godine hrabri da istrajemo u našem pravednom putu za dobrobit našeg naroda i svih sa kojima živimo u zajednici utemeljenoj na vrednostima slobode, mira i napretka - naveo je Ivica Dačić.

 

 

On je čestitku objavio i na svom Instagram profilu i u njoj naglasio "neka blagoslov velikog praznika naročito dođe do naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, kojima su mir i sloboda danas nasušno potrebni". 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru. U čestitki se kaže:

„Vaša Svetosti,

Iskreno Vam čestitam Vaskrs, najveći hrišćanski praznik.

Vaskrs je dan kada se sabiramo i promišljamo o večnosti, duhovno se obnavljamo i radujemo sa porodicom i prijateljima  jačajući tako iskonske vrline međusobne ljubavi i praštanja.

Verujem da će i ovaj Vaskrs biti nepresušni izvor snage za naše slobodarske napore da damo najbolji odgovor velikim izazovima koji se postavljaju pred našu državu i pred naš srpski narod. Nastavićemo da se snažno i odlučno borimo za očuvanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije sa našom svetinjom nad svetinjama Kosovom i Metohijom kao njenim sastavnim delom. Kao što hrišćani vekovima svedoče istinu Vaskrsa,  nastavićemo da se složno zalažemo za  istinu o našem ponosnom narodu.

Sa osećanjem najdubljeg poštovanja, želim da naglasim neumorno delovanje Vaše Svetosti i Srpske pravoslavne crkve u misiji očuvanja našeg duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa, u rešavanju važnih društvenih pitanja i negovanju harmoničnih međuverskih i međunacionalnih odnosa. Zahvalan sam Vam na postojanoj službi i podršci za očuvanje duše našeg nacionalnog bića: Kosova i Metohije.

Duboko verujem da će dalji razvoj konstruktivne saradnje između državnih organa i svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica biti značajan faktor u nameri da u mlađoj generaciji ojačamo i očuvamo osećaj rodoljublja, ljubav prema našoj kulturi i istoriji i odanost visokim idealima slobode, pravde, požrtvovanosti i saosećanja. Vaskrs nas na to trajno seća podstičući plemenite misli i dobra dela.

Čestitajući praznik nad praznicima, želim da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, ujedinjeni prevaziđemo u veri u trijumf života, dobrote, slobode i pravde.

Vaša Svetosti, želim Vam obilje uspeha u plemenitoj i odgovornoj službi prvojerarha Srpske pravoslavne crkve i čestitam Vam Vaskrs tradicionalnim pozdravom:

HRISTOS VASKRESE! VAISTINU VASKRESE!“

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading