ZORICA VEĆ 11 DANA ŽIVI U PARKU U CENTRU PROKUPLJA: "Ne mogu da se vratim tamo, BIJU ME"

Autor: Rešetka

Vesti

07.10.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorica je godinama beskućnica, a sada se suočava sa teškom situacijom u Prokuplju

ZORICA VEĆ 11 DANA ŽIVI U PARKU U CENTRU PROKUPLJA: "Ne mogu da se vratim tamo, BIJU ME"

Foto: Shutterstock, YouTube/Printscreen

Nekada je spavala u turskom kupatilu, koje je kasnije renovirano kao istorijski spomenik, prisiljavajući je da se preseli u kontejner u naselju Guba. Iako je neko vreme živela u tom kontejneru, građani su primetili da se počela pojavljivati na raznim mestima. Policija je reagovala i vratila je u kontejner, iako je tvrdila da je maltretiraju komšije, što nikada nije bilo potvrđeno.

Nakon nekog vremena, Zorica je bila privremeno smeštena u Domu starih, ali, kako se nezvanično saznaje, došlo je do problema sa njom i ostalim korisnicima, što je rezultiralo njenim napuštanjem Doma. Kako Zorica navodi, nije mogla da ostane tamo jer tvrdi da je bila zlostavljana.

Sada, Zorica spava u gradskom parku u centru Prokuplja, izložena svim vremenskim uslovima i opasnostima koje sa sobom nosi beskućništvo. Iako ima sina u Kruševcu, nedavno je izgubila osmogodišnju unuku, što je dodatno pogoršalo njenu situaciju.

Centar za socijalni rad u Prokuplju pruža socijalnu pomoć Zorici, ali ona odbija smeštaj u ustanovi za socijalnu zaštitu, navodeći da zbog svojih bolesti ne može da trpi kolektiv i da joj je potreban mir. Direktor Centra, Milan Lazić, ističe da će nastaviti pokušaje da joj pomognu u skladu sa zakonom, ali da ne mogu da je prisile da prihvati smeštaj.

Građani su zabrinuti zbog ove situacije i pitaju se zašto lokalna samouprava ne preduzima više kako bi se rešio problem Zorice i drugih beskućnika. Nedavni slučaj preminulog beskućnika, Ljubomira Mutavdžića, koji je godinama živeo u napuštenom objektu, dodatno ističe hitnost rešavanja problema beskućnika u Prokuplju.

Iz Gradske kuće stiže dugačko objašnjenje, koje ne pruža jasne naznake o namerama za rešavanje problema Zorice D. Sada, Zorica ostaje bez adekvatnog smeštaja, suočavajući se sa teškom situacijom na ulicama Prokuplja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading