DANAS SLAVIMO SVECA ČIJE SU MOŠTI ISCELILE MNOGE BOLESNE LJUDE! A ovo svaki VERNIK mora da ZAPAMTI - po ovome je dobio ime! (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.09.2023

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mamantove mošti postale su predmet čudotvornih isceljenja, a njegova hrabrost i vernost se i danas slave.

DANAS SLAVIMO SVECA ČIJE SU MOŠTI ISCELILE MNOGE BOLESNE LJUDE! A ovo svaki VERNIK mora da ZAPAMTI - po ovome je dobio ime! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Sveti mučenik Mamant je rođen u Paflagoniji od hrišćanskih roditelja, Teodota i Rufine. Njegovi roditelji su bili značajni hrišćani, ali su zbog svoje vere završili u tamnici. Otac mu je umro u tamnici, a majka, nakon što je rodila Mamanta, takođe je preminula.

Mamant je ostao kao novorođenče u tamnici između tela svojih preminulih roditelja. Međutim, Bog je poslao svog anđela da se pobrine za njega. Anđeo se javio plemenitoj udovi Amiji u snu i rekao joj da ode u tamnicu i preuzme dete. Amija je zamolila gradonačelnika za dozvolu da sahrani preminule roditelje i da odvede dete sa sobom.

Mamant je odrastao u kući Amije i počeo da govori kada mu je bilo pet godina. Prva reč koju je izgovorio bila je "Mama", pa je dobio ime Mamant. Pokazao je izvanrednu inteligenciju u školi i nije krio svoju veru pred drugom decom, čak iako su ga ismevali zbog toga.

U vreme cara Avrelijana, hrišćani su bili ozbiljno progonjeni, a ni deca nisu bila pošteđena. Kada je imao 15 godina, Mamant je izveden pred cara. Car mu je ponudio da se odrekne Hrista samo rečima, ali Mamant je hrabro odgovorio da nikada neće izdati svoju veru u Isusa Hrista ni srcem ni ustima.

Car ga je naredio da bude mučen, ali Mamant nije popustio pred mukama. Na kraju su ga bacili u more, ali ga je anđeo Božji spasio i odveo na visoku planinu u blizini Kesarije, gde je živeo u molitvi i samoći. Tokom tog perioda divlje zveri su ga poštovale.

Nažalost, kasnije je ponovo uhvaćen od strane proganatelja i izložen mučenjima. Bez obzira na silovite napade, Mamant nije odustao od svoje vere. Na kraju su ga proboli trozubcem od strane idolopoklonika, a on je predao svoju dušu Bogu.

Mamantove mošti postale su predmet čudotvornih isceljenja, a njegova hrabrost i vernost se i danas slave.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading