SRBI U GRČKOJ OBLASTI PILION ODSEČENI OD SVETA: Među turistima iz Srbije i troje dece, do njih je trenutno moguće doći samo helikopterom!

Autor:

Vesti

06.09.2023

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Helikopteri će upotrebiti samo ako je nekome život ugrožen. Na sreću, naši su svi dobro. I zato moraju da budu strpljivi, ka+e direktor turističke agencije Atlantik.

SRBI U GRČKOJ OBLASTI PILION ODSEČENI OD SVETA: Među turistima iz Srbije i troje dece, do njih je trenutno moguće doći samo helikopterom!

Foto: Ap photo

Poplave u Grčkoj

Direktor turističke agencije Atlantik, preko koje je 62 putnika iz Srbije otputovalo u grčku oblast Pilion, kažu da su oni živi i zdravi, ali da su odsečeni od sveta zbog poplava i da se do njih trenutno može doći jedino - helikopterom!

- Upravo sam završio razgovor sa našim konzulom Dejanom Mačkovićem u ambasadi u Atini, koji je na vezi sa civilnom zaštitom Piliona. U ovom trenutku, kako mu je rečeno, oni mogu samo helikopterima da dođu do ljudi, ali samo ako je nekome život ugrožen. Na sreću, naši su svi dobro. I zato moraju da budu strpljivi, obećanja su da će putna sekcija pokušati sve što može kako bi što pre koliko-toliko sanirala puteve i osposobila prilaz - kaže za Kurir Ljubomir Radivojević.

Foto: Ap photo

 

Među 62 putnika je svega troje dece, a najmlađe ima četiri godine. U letovištu Milina smešteno je 28 turista, a tu su i to troje dece. U Horto je otišlo 14 ljudi, Platanjas 13 i Agios Joanis sedam.

- Svako letovalište je na nekli način je ugroženo. Najvažnije je da nije niko u životnoj opasnosti. Svi su u svojim smeštajnim objektima, ali svaka komunikacija je otežana. Do letovališta se ne može doći niti izaći jer su putevi prekinuti. Nema ni struje, pa jedva da ikoga više možemo i dobiti telefonom - objašnjava Radivojević.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading