BIĆE PAKLENO! NARANDŽASTI METEO ALARM NA SNAZI! Temperature do 37 stepeni - RHMZ UPOZORAVA! (FOTO)

Autor:

Vesti

25.08.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je da građani preduzmu mere opreza kako bi zaštitili svoje zdravlje i dobrobit.

BIĆE PAKLENO! NARANDŽASTI METEO ALARM NA SNAZI! Temperature do 37 stepeni - RHMZ UPOZORAVA! (FOTO)

Foto: shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao upozorenje da će danas u Srbiji biti izuzetno visoke temperature, sa najvišom dnevnom temperaturom koja će dosegnuti čak 37 stepeni Celzijusa. Ova visoka temperatura se očekuje da će se zadržati sve do utorka naredne nedelje.

Zbog ovog vremenskog fenomena, RHMZ je aktivirao narandžasti meteo-alarm koji obuhvata veći deo teritorije Srbije. Ovo znači da su vremenski uslovi opasni, posebno zbog visokih temperatura. U takvim uslovima, meteorolozi savetuju građane da budu izuzetno oprezni, da nose sa sobom dovoljno vode kako bi se zaštitili od dehidracije i da izbegavaju produženo izlaganje direktnom sunčevom zračenju.

Foto: Printscreen RHMZ

 

Za područje Beograda, Šumadije i jugozapadnog dela Srbije, meteo-alarm je žute boje, što ukazuje na potencijalno opasne vremenske uslove. Maksimalna temperatura za ova područja očekuje se da će dostići 32 stepena Celzijusa.

U takvim ekstremno visokim temperaturama, važno je da građani preduzmu mere opreza kako bi zaštitili svoje zdravlje i dobrobit.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading