POLICIJA OD 1. SEPTEMBRA U SVIM ŠKOLAMA U SRBIJI: Državni sekretar MUP: "Policijski službenici biće prisutni pre, za vreme i nakon okončanja nastave, u obe smene"

Autor:

Vesti

19.08.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izdat je nalog svim načelnicima policijskih stanica da sa direktorima škola analiziraju stanje bezbednosti i da preduzmu zajedničke mere kako bi se bezbednost učenika podigla na najviši mogući nivo, naveo je Željko Brkić.

POLICIJA OD 1. SEPTEMBRA U SVIM ŠKOLAMA U SRBIJI: Državni sekretar MUP: "Policijski službenici biće prisutni pre, za vreme i nakon okončanja nastave, u obe smene"

Foto: TV Pink/printscreen

Željko Brkić

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Željko Brkić izjavio je da će policija spremno dočekati početak školske godine i da će od 1. septembra obezbeđivati sve škole u Srbiji.

 Od početka školske godine u svih 1.832 škole će biti prisutni policijski službenici pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja nastave u obe smene - rekao je Brkić gostojući u jutarnjem programu na TV Pink.

Državni sekretar je naveo da se nakon završetka škole u junu, MUP sve vreme posvećeno bavio ovom problematikom, da je analizirano njihovo angažovanje u protekloj školskoj godini i da su definisane obaveze organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno šta je potrebno da se uradi pred početak školske godine.

- Izdat je nalog svim načelnicima policijskih stanica da sa direktorima osnovnih i srednjih škola na svom području analiziraju stanje bezbednosti i da preduzmu zajedničke mere kako bi se bezbednost učenika podigla na najviši mogući nivo - rekao je Brkić.

On je naveo da se osim toga radilo i na podizanju kompetencije policijskih službenika, kao i na odgovarajućim preventivnim aktivnostima, kao što je projekat "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", koji će se realizovati kroz nastavu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading