SRBIJA U VRTLOGU NOVE OLUJE! Poslednji dan u nedelji donosi nove grmljavinske nepogode - HLADAN TUŠ stiže i za pojedine delove Beograda

Autor:

Vesti

29.07.2023

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi dan vikenda u Srbiji je protekao u znaku sunčanog i pravog letnjeg vremena.

SRBIJA U VRTLOGU NOVE OLUJE! Poslednji dan u nedelji donosi nove grmljavinske nepogode - HLADAN TUŠ stiže i za pojedine delove Beograda

Foto: republika, shutterstock

Prvi dan vikenda u Srbiji je protekao u znaku sunčanog i pravog letnjeg vremena. Maksimalna temperatura u većini predela bila je oko i koji stepen preko 30°C. Drugi dan vikenda biće još topliji, ali doneće i jače pogoršanje vremena.

Inače, pred nama je vedra, u Beogradu i u delovima Vojvodine i tropski topla noć, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C. U ostalim predelima Srbije očekuje se ugodna noć, na jugu i jugoistoku i sveža.

U nedelju sunčano i još toplije. Ipak, već u toku jutra na severozaapdu Srbije očekuje se naoblačenje, a do podneva i prodor haldnog fronta sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

I dok Bačku, a potom i ostale predele Vojvodine i Podrinja već oko podneva bude zahvatilo osveženje, u ostalim predelima Srbije biće i dalje sunčano i veoma toplo.

Maksimalna temperatura biće od 27°C u Bačkoj do 35°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 31°C.

U toku poslepodneva hladni front premeštaće se i preko ostalih predela Srbije i na svom putu ka jugu i istoku doneče jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a slab južni vetar biće u skretanju na veoma jak severozapadni, pri čemu će doći i do pada temperature vazduha.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo od 30 do 50 mm kiše po kvadratnom metru, uz pojavu loaklnih poplava i bujica i to ne zbog izlivanja reka, zbog nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate veću količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

Najveća opasnost od grmljavinskih oluja i nepogoda očekuje se posle podne i to u zapadnim i centralnim predelima Srbije, na području Šumadije, Pomovalja, Podunavlja, Braničevskog, Raškog i Rasinskog okruga, kao i na širem području Beograda.

Dobra vest je da će već u toku večeri u Vojvodini, a tokom noći i širom centralne Srbije doći do smirivanje vremena i prestanka padavina, pri čemu bi se talas padavina premeštao ka istoku i jugoistoku, ali bi i slabio.

U ponedeljak ugodnije i prijatnije vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, samo još ujutro na jugu i jugoistoku Srbije sa slabom kišom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading