RHMZ UPOZORAVA: NEVREME PRETI OVIM DELOVIMA SRBIJE! Stižu pljuskovi, grad, grmljavina i snažan vetar!

Autor:

Vesti

29.08.2022

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolozi, takođe, upozoravaju da će do kraja dana biti nestabilno vreme.

RHMZ UPOZORAVA: NEVREME PRETI OVIM DELOVIMA SRBIJE! Stižu pljuskovi, grad, grmljavina i snažan vetar!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Republički hidrometeorološki zavod večeras je izdao upozorenje na jake pljuskove, grmljavinu i grad. U Srbiji dalje vlada nestabilno vreme, a posle sinoćnje grmljavine večeras se očekuje i nevreme.

"U narednih sat vremena na području Srema, severnog i srednjeg Banata jaka konvektivna oblačnost uslovljava lokalno intezivne pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar", navedeno je u hitnom upozorenju na sajtu RHMZ.

Meteorolozi, takođe, upozoravaju da će do kraja dana biti nestabilno vreme.

"Do kraja dana nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će biti najintenzivniji na području Srema, severnog i srednjeg Banata, praćeni kratkotrajnim gradom i jakim vetrom", stoji u najavi.

Inače, nevreme koje je sinoć pogodilo zapadni deo Srbije, ostavilo je iza sebe pravu pustoš. Više od preko 1.000 hiljadu domaćinstava u dragačevskom kraju jutros je osvanulo bez električne energije, prenosi Kurir.

- Pogodila nas je kataklizma, ono u svom životu nisam video. Sastavilo se nebo sa zemljom, munje su udarale na sve strane. Grom je gađao u dalekovod i ostavio nas u mrklom mraku. Struju nemamo satima, plašimo se da nam se frižideri i ostali električni aparati u kući ne pokvare - kazao je za RINU Nikola, stanovnik Dragačeva.

Jako nevreme koje je trajalo više od dva sata nije napravilo štetu na putnoj infrastrukturi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading