DIVNE VESTI ZA SRBIJU! U porodilištu u Novom Sadu za dan rođeno 29 beba: Na svet došli i blizanci, brat i sestra

Autor:

Vesti

15.07.2022

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je suočena sa izuzetno teškom demografskom slikom i činjenicom da je broj stanovnika pao na ispod sedam miliona, ali se bori da dece bude što više.

DIVNE VESTI ZA SRBIJU! U porodilištu u Novom Sadu za dan rođeno 29 beba: Na svet došli i blizanci, brat i sestra

Foto: ST/N. MANDIĆ

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, za dan je rođeno 29 beba, prenose Novosti.

Od 14. jula u sedam sati ujutro do 15. jula u isto vreme u novosadskom porodilištu poznatom kao Betanija, na svet je došlo 14 devojčica i 15 dečaka, a među njima je par blizanca, sestra i brat.

Podsećamo, Srbija je suočena sa izuzetno teškom demografskom slikom i činjenicom da je broj stanovnika pao na ispod sedam miliona.

Sve je veći broj umrlih stanovnika u odnosu na rođene, a samo u toku prošle godine naša zemlja izgubila je više od 74.000 stanovnika, što je grad veličine Zrenjanina - navelo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, koje apeluje da svi razmislimo o mogućnostima da demografsku situaciju promenimo na bolje.

Republika

Foto: youtube.com/Vida Loca

Blizanci

Brojke za prvih šest meseci ove godine nagoveštavaju da će 2022. godina biti "još teža kada je u pitanju demografska slika Srbije".

Ministarstvo poručuje da takvi podaci ne smeju da nas obeshrabre i demorališu u nastojanjima zaustavljanja loših demografskih trendova.

Uz mere koje je Vlada Srbije donela i primenjuje kako bi ohrabrila i pomogla bračne parove, majke i očeve koji žele decu, neophodno je da učinimo dodatne napore, pronađemo nove ideje i osmislimo nacionalnu strategiju čija bi realizacija promenila sadašnju demografsku sliku, najveći problem s kojim se država suočava - kaže se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading