"VREME JE DA SE EU POSVETI ZAPADNOM BALKANU"

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2018

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugraski ambasador pri EU Dimiter Čančev kaže da je Evropa dugo buila zaokupljena rešavanjem sopstvenih problema i da je sada krajnje vreme da svoju pažnju posveti susedima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Sada kada se evropska ekonomija podigla svi imamo priliku da pogledamo naše partnere na Zapadnom Balknau i da ih uverimo da je njihova evropska perspektiva stvarna - izjavio je Čančev. 

Bugarski ambasador pri EU je u Briselu, prilikom predstavljanja bugarskog predsedavanja Savetom EU, ocenio da je Evropa u prethodnim decenijama bila pogođena uzasopnim krizama. 

To je, prema njegovim rečima, rezultiralo fokusiranjem EU na rešavanje sopstvenih problema pre nego što se bavila onima oko sebe.

- Kao rezultat toga mnogi naši partneri, poseebno oni na Zapadnom Balkanu, izgubili su nadu u njihovu evropsku perspektivu. Oni su čak počeli da traže prilike za rast i razvoj na drugim stranama - upozorio je Čančev.

Govoreći u briselskom Pres klubu bugarski ambasador Dimiter Čančev pozvao je poboljšanje veza koje bi doprinele ukupnom razvoju regiona.


- Tu na prom mestu mislim na transportne veze, povezanost u energetkoj oblasti i telekomunikacijama, ali i u obrazovanju - naveo je bugarski ambasador pri EU,

On je kao primer bolje saradnje i povezanosti u regionu naveo primer inicijativu da se između Bugarske, Srbije i Makedonije, a po ugledu na ukidanje rominga među zemljam članicama EU, potpiše, memorandum o samnjenju cena rominga u mobilnoj telefoniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading