ZAŠTITNIK GRAĐANA KONTROLIŠE EPS ZBOG ISKLJUČENJA POTROŠAČA

Autor: Republika

Vesti

27.09.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija da penzioner iz Sombora više od dve godine živi bez struje koja mu je isključena zbog pogrešno obračunatog duga, što je utvrdio i sudski veštak, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" Beograd , ogranak "EPS Snabdevanje“.

Foto: youtube.com/Potrošački savetnik

Zaštitnik građana kontroliše EPS zbog isključenja potrošača

Zaštitnik građana je iz medija došao i do informacija da je u sudskom postupku koji se vodi pred Osnovnim sudom u Somboru sudski veštak podneo nalaz i mišljenje kojim je ustanovljeno da je u spornom periodu penzioner mogao potrošiti električnu energiju u mnogo manjoj vrednosti, ali da mu ni nakon toga nije obnovljena isporuka struje iako je to više puta zahtevao.

Od EPS-a, Zaštitnik građana traži da ga u roku od 15 dana obavesti kada je penzioneru iz Sombora obustavljena isporuka električne energije i koliko je iznosio njegov dug za isporučenu struju u momentu obustave.

Zaštitnik građana dalje od EPS-a traži odgovore da li su tačni navodi da je sudski veštak u postupku koji se vodi pred Osnovnim sudom u Somboru podneo nalaz da je vrednost utrošene električne energije znatno niža i kada je to učinio, kao i da li je nakon toga "Elektroprivreda Srbije“ Beograd preduzimala bilo kakve radnje u cilju nastavljanja isporuke električne u ovom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Duksi

27.09.2021 20:14

Nemilosrdni su prema sirotinji. A koliko im neke firme duguju?