Zaštitnik građana Pašalić oglasio se nakon incidenta u migrantskom kampu: Utvrditi razloge zbog kog je došlo do njega došlo

Autor:

Vesti

24.12.2020

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Zaštitnik građana nakon incidenta koji se dogodio u centru za azil u Bogovađi, njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Pašalić

Zaštitnik građana je, po sopstvenoj inicijativi nakon saznanja iz medija da je grupa migranata smeštenih u Centru za azil Bogovađa naterala zaposlenu u Komesarijatu za izbeglice i migracije da poljubi prostirku za izvođenje njihovog verskog obreda, pokrenuo postupak kontrole rada tog komesarijata radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem i stepena bezbednosti u tom centru.

Stručni saradnici Odeljenja za hitno postupanje Zaštitnika građana će narednih dana posetiti Centar za azil Bogovađa kako bi prikupili informacije o incidentu, utvrdili razloge zbog kojih je do njega došlo kao i načine na koje je organizovano obezbeđenje tog centra.

U postupku kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Komesarijata za izbeglice i migracije pokrenutom na osnovu snimka incidenta u Centru za azil u Bogovađi koji je objavljen na društvenim mrežama, Zaštitnik građana traži od Komesarijata podatke na koji način je organizovano obezbeđenje Centra za azil u Bogovađi, kao i koje mere će biti preduzete u cilju uspostavljanja bezbednosti.

Zaštitnik građana traži i informacije da li su o incidentu obavešteni nadležni organi uprave i da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimalo mere iz svoje nadležnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading