Evo kako da povećate pažnju kod dece

Autor: Republika

Vesti

26.02.2020

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uporno pokušavate detetu da objasnite kako da uradi zadatak, ali vas ono ne sluša i u mislima je stiglo ko zna dokle! Ovo je, ako se često ponavlja, roditeljima znak za uzbunu da njihovo dete možda ima problem s nedostatkom pažnje i vrlo je važno da se to otkrije što ranije.

Foto: Srpski telegraf
Ruski lekar 27. februar 2020.

Poremećaj pažnje i dečje hiperaktivnosti (ADHD) jedan je od najčešćih poremećaja ponašanja u detinjstvu. Karakterišu ga smanjena pažnja, hiperaktivnost i impulsivnost, a od ovog poremećaja, prema nekim procenama, u Srbiji pati od tri do sedam odsto mališana školskog uzrasta.

Simptomi mogu da se jave u bilo kom uzrastu, ali se najčešće otkrivaju tek po polasku u osnovnu školu, odnosno kada se mališan prvi put susretne sa školskim obavezama, pravilima i stresom, koji iz njih često proizilazi. Da postoji problem s pažnjom, ukazuju simptomi - dete ne pridaje pažnju detaljima, ne sluša šta mu se govori, ima poteškoće da organizuje svakodnevne aktivnosti, gubi stvari, ne završava zadatke, lošije pamti i zaboravlja.

Ostatak teksta čitajte u našem poklon dodatku "Ruski lekar" koji možete naći u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i veliki broj tema i saveta iz oblasti zdravlja.

- Kako da prirodnim putem iskorenite Ešerihiju koli 

- Najefikasniji čaj za miran san

- Podmladite i očistite kožu uz prirodne ruske recepte

- Sve prednosti Kelerabe u ishrani

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading