ZAJEDNIČKA CRTA BEOGRADA I PARIZA! Vesić: Evo kada se nastavlja rekontrukcija Skadarlije!

Autor: Tanjug

Vesti

26.05.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas gostujući u "Žikinoj Šarenici" da će Skadarlija, najverovatnije, u oktobru biti gost na Monmartru, a to je prilika da se Beograd u Francuskoj prikaže u najboljem svetlu.

RepublikaFoto: Beoinfo
Vesić objasnio odnose Beograda i Pariza

- Od 1977. godine postoji saradnja Skadarlije i Monmartra, dve boemske, umetničke četvrti Pariza i Beograda i ta saradnja je bila potpuno prirodna imajući u vidu odnose Srbije i Francuske – rekao je Vesić i dodao da je ta lepa tragicija bila prekinuta devedesetih godina. 

Pokušano je da se saradnja obnovi 2012. godine, ali bez uspeha. - Nadam se da ćemo uspeti da obnovimo saradnju i da će Beograd i Pariz na poseban način sarađivati – rekao je Vesić. 

RepublikaFoto: Promo foto

Kako je najavio, danas u Beograd stižu gosti iz Pariza, a u Skadarliji će biti degustacija francuskih vina, sireva, veče francuske šansone, izložba o Monmartru.

 Vesić je istakao da će u oktobru Skadarlija biti gost na Monmartru, a to je prilika da predstavimo našu kulturu, tradiciju, kulinarstvo, turizam...    

Gradski menadžer je istakao da će po završetku sezone biti nastavljena rekonstrukcija Skadarlije. 

RepublikaFoto: Promo foto

- Skadarlija je jedna od tri najvažnije turističke destinacije u Beogradu, pored Kalemegdanske tvrđave i Hrama Svetog Save. Pored rekonstrukcije kaldrme, neće biti više zidanih bašti, proglasićemo je posebnom turističkom zonom i biće određena vrsta muzike i hrane. Neće tamo moći da bude sve i svašta, tamo sada imamo i striptiz bar.. - ukazao je Vesić.

Kako je istakao, Skadarlija je jedan od najlepših brendova u Beogradu i sigurno ćemo je čuvati i unapređivati jer je ona naš ponos. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
Una

26.05.2018 09:49

Bravo,tako se privlace turisti,ne samo u Beograd vec u celu Srbiju.

goca

26.05.2018 09:49

Kulturno uzdizanje i jos jedan vid saradnje Srbije i Francuske podicice socioekonomsku razmenu na visi nivo.

Marko

26.05.2018 09:54

Svaka rekonstrukcija znaci bolje predstavljanje grada i drzave. svaka cast na trudu i zalaganju.

kosta

26.05.2018 10:03

Popularna beogradska cetvrt u novom ruhu