BEOGRAD DOBIJA NOVE GARAŽE I PARKIRALIŠTA: Rešenje za jedan od najvećih problema u glavnom gradu!

Autor:

Vesti

29.10.2023

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd se već duže vreme suočava sa ogromnim problemom parkiranja. Registrovanih automobila je sve više, a prostora za parkiranje sve manje.

BEOGRAD DOBIJA NOVE GARAŽE I PARKIRALIŠTA: Rešenje za jedan od najvećih problema u glavnom gradu!

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Međutim, situacija će se uskoro promeniti, jer je u gradu u toku izgradnja novih garaža i parkirališta koje će građanima prestonice biti od krucijalnog značaja. Očekuje nas prava revolucija u rešavanju parkiranja!

Najvažnija vest koja će obradovati mnoge Beograđane je da će naredne godine biti otvorena nova podzemna garaža u samom centru grada, ispod parka u Vlajkovićevoj ulici, pored Narodne skupštine. Ova garaža će imati neverovatnih 284 parking mesta i tri nivoa. To će sigurno doprineti rešavanju jednog od najvećih problema na teritoriji opštine Stari grad - nedostatku parking mesta.

 U okviru modernizacije parking infrastrukture u Beogradu, kompletno će biti rekonstruisano i parkiralište "Vidin kapija" kod Zoo vrta. Ovo parkiralište će imati 71 parking mesto na površini od 2.700 metara kvadratnih, a biće opremljeno sa dve automatske naplatne stanice i rampama. Nakon rekonstrukcije, parkiralište će raditi 24 sata svakog dana u godini. Ovo će sigurno olakšati muku građanima koji rade u centru i koji se svakodnevno bore sa pronalaskom parkinga.

Republika

Foto: pixabay.com

Parking

 


Ali Beograd neće biti jedini deo grada koji će dobiti nova parkirališta. Na Vračaru je planirana izgradnja podzemne garaže "Skerlićeva". Ova garaža će imati čak 348 parking mesta na tri nivoa, uključujući i mesta za osobe sa invaliditetom. Izgradnja ove garaže počeće već 2024. godine i biće od ogromne koristi za sve stanovnike Vračara.

Čak i Zemun će biti deo ove revolucije u rešavanju parkiranja. Naime, kod hale "Pinki" se trenutno gradi podzemno parkiralište koje će imati jednu podzemnu etažu za parkiranje 150 vozila. Ovo parkiralište će biti opremljeno i mestima za vozila osoba sa posebnim potrebama, kao i za vozila na elektro pogon. Završetak radova se očekuje već krajem 2023. godine.

Ali to nije sve! Bežanija će takođe dobiti novo parkiralište na raskrsnici ulica Huga Klajna i Ismeta Mujezinovića. Ovo privremeno parkiralište će imati 80 mesta i planirano je da bude završeno do decembra 2023. godine.

Takođe, na Autokomandi će biti izgrađeno parkiralište tipa "Park and ride" sa 454 parking mesta.

Osim toga, u toku su radovi na garaži "Masarikova" gde će biti uveden inovativan i savremen protivpožarni sistem na bazi vodene magle, koji će biti završen do kraja godine.

Ove vesti će sigurno obradovati sve građane Beograda koji svakodnevno prolaze kroz muke u potrazi za parking mestom. Konačno ćemo dobiti više prostora za parkiranje i olakšati život svima koji koriste automobile u glavnom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading