PRVI INCIDENT DANAS! Litijaš oteo LGBT zastavu, policija odmah reagovala!

Autor:

Vesti

17.09.2022

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protivnici prajda, koji se bune protiv Parade ponosa koja će danas biti organizovana u okviru manifestacije "Europrajd2022", počeli su već da se okupljaju na centralnim ulicama Beograda. Jedan od njih oteo je LGBT zastavu, zbog čega ga je policija upravo privela.

PRVI INCIDENT DANAS! Litijaš oteo LGBT zastavu, policija odmah reagovala!

Foto: Republika.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su još od sinoć raspoređeni na ulicama, a jedan policijski kordon postavljen je duž Bulevar kralja Aleksandra.

Fotoreporter Blica zabeležio je da su se baš na tom mestu sa njima "oči u oči" susreli litijaši, koji su takođe najavili takozvanu porodičnu šetnju u znak protesta zbog održavanja parade ponosa. Oni sa sobom nose ikone i ksrtove i pevaju crkvene pesme.

Okupili su se kod Pravnog fakulteta, crkve Svetog Marka a ima i onih koji su se uputili ka ulici Kralja Milana gde je Prajd info centar koji već nedelju dana čuvaju policajci.

Inače, kako saznaje Blic, najmanje 3.000 policajaca biće direktno zaduženo na obezbeđivanju današnje šetnje u okviru Evroprajda.

Osim policajaca na ulicama i u delovima grada kuda će se kretati povorka Prajda, broj angažovanih pripadnika bezbednosnih snaga u uniformi ili civilu biće znatno veći - ukupno oko 6.000 ljudi.

Fokus tokom današnjeg dana biće na očuvanju bezbednosti učesnika Parade ponosa, kojih će biti u nekoliko puta manjem broju nego učesnika kontrašetnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading