Dačić uručio diplomatski pasoš vaterpolisti Filipu Filipoviću

Autor: Republika

Vesti

25.06.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplomatski pasoš Filipu Filipoviću, vaterpolisti i ambasadoru dobre volje.

RepublikaFoto: Promo foto
Ivica Dačić i vaterpolista Filip Filipović

Ministar Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji. 

- Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem dokazali da su pravi ambasadori naše zemlje - rekao je ministar Dačić.

Ambasador dobre volje Filip Filipović zahvalio je ministru Dačiću na ovom lepom gestu države i izrazio nadu da će država i dalje podržavati vaterpoliste, budući da je ovim činom država pokazala stepen vrednovanja njihovih dostignuća i načina na koji predstavljaju zemlju u svetu.

- Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskan sam što sam dobio diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivicu Dačiću - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading