KOLINDA GAZI SRPSKE ŽRTVE: Šefica Hrvatske promoviše ustaške čizme

Autor:

Svet

15.01.2018

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović posetila je juče, na godišnjicu međunarodnog priznanja Hrvatske, fabriku "Borovo", koja proizvodi "žute zenge", obuću koju su u ratu nosili hrvatski vojnici dok su ubijali i proterivali Srbe iz Krajine, a koje je ona imala na sebi krajem novembra, kada je obeležen pad Vukovara.

RepublikaFoto: Facebook.com/ KolindaGrabarKitarovic

- Drago mi je da je nakon kolone sećanja jako puno ljudi u zemlji i inostranstvu prepoznalo vrednost i kvalitet proizvodnje "Borova" - kazala je Kolinda, čija je fotografija sa "žutim zengama" u rukama odmah osvanula na njenoj Fejsbuk stranici.

Dok se hrvatska predsednica razmetala svojim domoljubljem i hvalila kvalitet čizama kojima je zgažen suživot Hrvata i Srba, iz Sarajeva, gde Kitarovićeva dolazi sutra, poručili su joj da je tamo neće dočekati raširenih ruku.

Naime, nevladina organizacija Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda najavila je veliki protest u glavnom gradu BiH u blizini hrvatske amabasade, i to pod motom "Ne tuđmanizaciji BiH".

Sarajlije dočekuju gošću iz Zagreba protestom "Ne tuđmanizaciji BiH"

Protest je motivisan "očiglednom namerom vođstva Hrvatske da politiku međudržavnih odnosa sa BiH gradi na principima i ciljevima politike Franje Tuđmana iz razdoblja 1991-1995. godine - navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Kolinda treba da se sastane sa članovima Predsedništva BiH prvi put nakon presude za ratne zločine šestorici bivših funkcionera Herceg-Bosne, koja je zbog komentara zvaničnika iz Zagreba izazvala napetost u odnosima dve države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading