UŽAS! EKSPLODIRALA PLINSKA BOCA U INDIJSKOM RESTORANU! Veliki broj poginulih i povređenih! Uništena i parkirana vozila

Autor:

Svet

25.04.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na licu mesta su velike policijske snage i kola Hitne pomoći

UŽAS! EKSPLODIRALA PLINSKA BOCA U INDIJSKOM RESTORANU! Veliki broj poginulih i povređenih! Uništena i parkirana vozila

Foto: Printscreen X @DrEliDavid

U velikom požaru koji je izbio u restoranu na istoku Indije, tačnije u glavnom gradu države Bihar, Patni, poginulo je šestoro ljudi, dok je dvadeset osoba povređeno.

Požar je izbio usled eksplozije gasne boce za kuvanje dok su posetioci večerali u restoranu, a zatim se proširio na obližnji hotel.

Vatrogasci su brzo reagovali i stigli na lice mesta sa više od deset vatrogasnih vozila, uspevši da spasu najmanje 40 ljudi iz dve zgrade zahvaćene vatrom. Nekoliko vozila parkiranih u hotelu je uništeno, a neki gosti su se povredili iskakanjem kroz prozor.

Požari su česta pojava u Indiji, a posebno je izražen problem kršenja zakona o izgradnji i bezbednosnim standardima od strane građevinskih firmi. Ova situacija ukazuje na ozbiljan problem koji se mora rešiti kako bi se sačuvali životi i imovina građana.

Nedavni slučajevi tragičnih požara u Indiji, poput onog koji je 2019. godine izazvao električni kratki spoj u zgradi u Nju Delhiju, u kojem je poginulo 43 osobe, kao i požar u poslovnoj zgradi u istom gradu 2022. godine u kojem je stradalo najmanje 27 ljudi, naglašavaju ozbiljnost situacije i potrebu za efikasnijim preventivnim merama i reakcijom nadležnih organa u slučaju požara.

Podsetimo, najmanje šest osoba je stradalo, a 15 je povređeno u požaru koji je 2022. godine izbio u zgradi s 19 spratova u Mumbaju, finansijskom centru Indije.

Do požara je došlo zbog kratkog spoja u klima uređaju u jednom stanu, rekao je gradonačelnik Kišori Pednekar.

Stanari su naveli tada da je požar izbio na 15. spratu i da je gust crni dim obavio zgradu, koju je ubrzo napustilo više od 90 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading