ŠOK U NJUJORKU: Sud poništio presudu HARVIJU VAJNSTAJNU za silovanje!

Autor:

Svet

25.04.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holivudski mogul tvrdio je godinama unazad da za neke stvari nije kriv

ŠOK U NJUJORKU: Sud poništio presudu HARVIJU VAJNSTAJNU za silovanje!

Foto: printskrin youtube sky news. com

Najviši njujorški sud danas je poništio presudu iz 2020. godine za silovanje Harviju Vajnstajnu, utvrdivši da je sudija na suđenju naneo štetu bivšem filmskom mogulu "neprikladnim i nepravilnim" presudama, uključujući odluku da se ženama koje nisu deo slučaja dozvoli da svedoče.

"Zaključujemo da je prvostepeni sud pogrešno priznao svedočenje o navodnim ranijim seksualnim radnjama protiv osoba koje nisu podnosioci žalbe za krivična dela u osnovi", navodi se u odluci suda koja je doneta sa četiri glasa "za" i tri "protiv", preneo je AP.

Pravni lek za ove neviđene greške je novo suđenje, navedeno je u presudi.

Vajnstajn (72) služi 23-godišnju kaznu u njujorškom zatvoru nakon što je osuđen na osnovu optužbi za krivično delo prisilno vršenje oralnog seksa u slučaju seksualnog napada na asistentkinju TV i filmske produkcije 2006. godine i silovanje trećeg stepena zbog napada na jednu glumicu 2013. godine.

On će ostati u zatvoru jer je 2022. godine u Los Anđelesu osuđen za još jedno silovanje i osuđen na 16 godina zatvora.

Tada je viši sud u Los Anđelesu proglasio bivšeg holivudskog producenta krivim za silovanje, u drugoj takvoj presudi, preneo je Rojters.

Porota je proglasila Vajnstajna (70) krivim po optužbi jedne žene za silovanje i seksualnu penetraciju stranim predmetom.

Porota nije mogla da donese presudu o dve optužbe, uključujuci optužbu za silovanje supruge demokratskog guvernera Kalifornije Dženifer Sibel Njusom, koja je rekla da je na suđenju bila poznata kao Džejn Do 4.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading