SUD KAZNIO BLOGERKU ANASTASIJU: Kritikovala vojsku, ali na ovo nije računala da će se desiti

Autor:

Svet

25.04.2024

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branilac je, takođe, tražio od suda da sasluša policijskog službenika, koji je sačinio zapisnik o upravnom prekršaju

SUD KAZNIO BLOGERKU ANASTASIJU: Kritikovala vojsku, ali na ovo nije računala da će se desiti

Foto: instagram/nastja ivleeva

Tverski sud u Moskvi kaznio je blogerku Anastasiju Ivlejevu sa 50.000 rubalja (505 evra) zbog diskreditacije ruskih oružanih snaga, javlja agencija RIA Novosti.

Sud je proglasio je Anastasiju Vjačeslavovnu Ivlejevu krivom po delu prvog člana 20.3.3 i osudio je na administrativnu kaznu u iznosu od 50 hiljada rubalja", saopštio je sudija.

Tokom ročišta izneta je činjenica da je Ivlejeva objavila post na Instagramu, čiji je sadržaj izražavao negativan stav prema ponašanju ruskih oružanih snaga.

Ivlejeva se nije pojavila na sudu, a njene interese je zastupao advokat Kaloj Akhilgov. On je zatražio od suda da obustavi postupak zbog isteka roka zastarelosti.

Prema njegovim rečima, činjenica da je post objavljen je utvrđena 11. januara 2024. godine, odnosno dve godine od dana objavljivanja.

Branilac je, takođe, tražio od suda da sasluša policijskog službenika, koji je sačinio zapisnik o upravnom prekršaju. Prema njegovim rečima, u predmetu nema verifikacionog materijala.

Uz to, Akhilgov je pojasnio da veštak koji je sačinio zaključak nema odgovarajuća ovlašćenja da to učini.

Sud je odbio njegove zahteve. Ivlejeva se našla u centru skandala u Rusiji nakon što je organizovala zabavu u moskovskom noćnom klubu na čijim je pozivima kodeks oblačenja bio - "skoro nag", preneo je AP.

Poznati reper pojavio se tom prilikom samo u čarapama umotanim oko genitalija i stopala. Fotografije sa zabave obišle su društvene mreže.

Konzervativni poslanici, blogeri i mnogi drugi kritikovali su je, tvrdeći da su slike nepristojne, čak i nepatriotske, za zemlju koja je u ratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading