UŽAS KOD KRIMA: Helikopter Mi-24 pao sa šestoro ljudi, detalji nesreće!

Autor:

Svet

10.04.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srušio se helikopter Mi-24 iznad Crnog mora

UŽAS KOD KRIMA: Helikopter Mi-24 pao sa šestoro ljudi, detalji nesreće!

Foto: printskrin


Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da se helikopter Mi-24 srušio iznad Crnog mora blizu zapadne obale Krima prilikom obavljanja redovnog leta. Preliminarni uzrok pada bio je kvar motora, a nesreća se dogodila oko šest sati ujutru po moskovskom vremenu. Na licu mesta su angažovane službe traganja i spasavanja kako bi se pružila pomoć.

Funkcije borbenog vozila pešadije

Mi-24 je specijalizovani transportno-borbeni helikopter koji je sposoban da obavlja funkcije borbenog vozila pešadije. Dizajniran je kako za transport streljačkog odreda, tako i za pružanje direktne vatrene podrške kopnenim trupama i borbi protiv neprijateljskih oklopnih vozila. Ovaj tip helikoptera ima značajnu ulogu u vojnim operacijama i predstavlja ključni deo vojne strategije.

Teškoće u spašavanju

Pad helikoptera iznad mora predstavlja dodatni izazov za službe traganja i spasavanja. U takvim situacijama, brza reakcija i koordinacija timova su od suštinskog značaja kako bi se pružila pomoć povređenima i osigurala bezbednost ostalih učesnika u incidentu. Nesreće ovog tipa zahtevaju visok nivo stručnosti i spremnosti spasilačkih timova.


Pad helikoptera Mi-24 iznad Crnog mora je podsetnik na rizike koje vojni piloti svakodnevno preuzimaju obavljajući svoje dužnosti. Preliminarni uzrok pada, kvar motora, ukazuje na važnost redovnog održavanja i provere letelica kako bi se osigurala njihova sigurnost i pouzdanost u vazduhu. Nadamo se da će spasilačke operacije biti uspešne i da će se posledice ove nesreće svesti na minimum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading