DEČAK-UBICA ISPLANIRAO UNAPRED ZLOČIN U ŠKOLI, ODAO GA TELEFON! Potpuni šok posle ubistva, druga deca sada ne žele na nastavu

Autor:

Svet

04.04.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je priznao u policiji da je želeo likvidaciju drugova jer su ga maltretirali, kao i da je oružje uzeo od rođaka

DEČAK-UBICA ISPLANIRAO UNAPRED ZLOČIN U ŠKOLI, ODAO GA TELEFON! Potpuni šok posle ubistva, druga deca sada ne žele na nastavu

Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP

Dvanaestogodišnji dečak optužen da je ubio jednog i ranio dvoje učenika u školi u Finskoj planirao je napad unapred, saopštila je danas finska policija.

Policija je navela da je to utvrđeno na osnovu podataka pronađenim u elektronskim uređajima koje je zaplenila od osumnjičenog, prenosi Rojters.

''Preliminarnom istragom pronađeni su dokazi koji ukazuju na to da je čin planiran", navodi se u saopštenju policije.

Policija je saopštila da ima preliminarno saznanje o tome kako je 12-godišnji osumnjičeni došao do pištolja, koji je pripadao bliskom rođaku, ali istraga je još u toku.

Prethodno su finski mediji javili da je osumnjičeni bio žrtva maltretiranja u školi i da je motiv za napad bio direktno povezan sa nasiljem koje je trpeo u školi.

U pucnjavi u utorak u školi "Vijertola" u gradu Vanta ubijen je 12-godišnji dečak, dok su dve povređene devojčice prebačene u bolnicu u teškom stanju.

Napadač je uhvaćen u predgrađu Helsinkija, Siltamakiju, i nije se opirao prilikom hapšenja, naveli su ranije iz policije.

Inače, finski mediji, ne želeći da ulaze u detalje zločina i istrage, samo su prilično umereno i šturo objavili i da su druga deca potresena zločinom u školi i da sada mnogi od njih ne žele da idu na nastavu.

Republika je u sredu pisala o jezivim sličnostima ubistva u školi i ponašanja dečaka-ubice sa Kostom Kecmanovićem, dečakom iz Beograda koji je 3. maja počinio nezapamćen zločin ubivši desetoro lica u školi.

S tim u vezi, i to što je dečak iz Finske pre ubistva druga sve isplanirao unapred i na mobilnom telefonu pretraživao načine izvršenja zločina, dosta se poklapa sa umom Koste Kecmanovića pre i u toku krvavog pira u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Grandma

10.04.2024 01:30

Zar nevidite da netko manipulira tom djecom na svjetskom nivou? Sekte i druge sotonske grupe su preplavile svijet i internet i drustvene mreze su ispiraci mozga cjelokupnog covjecanstva. Mozemo osudivati Kecmanovice do sudnjeg dana, ali oni su posljedica, uzrok izgleda nikoga ne zanima. Neka kaze svatko sto hoce, moze tog djecaka nazivati monstumom i pisati o roditeljima svakojake gadosti, ali djecak je zrtva sotonskog upliva.