ŠOKANTNA ISTINA O UKRAJINI: Ruske trupe preuzimaju prednost na bojnom polju, Kijev GUBI još četiri oblasti! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.03.2024

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Miršajmer je istakao da su ruske trupe preuzele prednost na bojnom polju i da su na putu da pobede.

ŠOKANTNA ISTINA O UKRAJINI: Ruske trupe preuzimaju prednost na bojnom polju, Kijev GUBI još četiri oblasti! (VIDEO)

Foto: Credit: Narciso Contreras / AFP / Profimedia

Američki profesor Džon Miršajmer izneo je zabrinjavajuće predviđanje u intervjuu za Palki Šarma o mogućem gubitku kontrole nad teritorijama od strane Ukrajine.

On nije precizirao na koje tačno regione misli, ali istakao je da se situacija ne može nazvati zamrznutim sukobom. Profesor Miršajmer je istakao da su ruske trupe preuzele prednost na bojnom polju i da su na putu da pobede, naglašavajući značaj promene odnosa snaga u korist Rusije u pogledu naoružanja i ljudstva.


Ruski ministar odbrane o gubicima ukrajinske vojske

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izneo je podatke o gubicima ukrajinske vojske tokom govora na odboru resora. Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine su imale značajne gubitke, sa preko 71 hiljadom ljudi i 11 hiljada komada tehnike izgubljenih od početka godine. Ovi gubici su gotovo tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, što ukazuje na intenziviranje sukoba. Ministar je takođe istakao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i sprečava ih da se učvrste na novim linijama, prenosi RIA.ru.

Zajednička vežba: Kina, Rusija i Iran

Pored ovih događaja, u medijima se takođe spominje zajednička vežba Kine, Rusije i Irana, što ukazuje na mogućnost jačanja njihove saradnje u budućnosti. Ova vežba budi pažnju zbog značaja ove trojke na međunarodnoj sceni i potencijalnog uticaja njihove saradnje na globalnu politiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading