"KADA GA OSPOSOBE, POSLAĆEMO IM 'NOVU ČESTITKU'" Šef SBU poslao ubitačnu poruku Moskvi

Autor:

Svet

28.03.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maljuk je ranije ove nedelje izjavio da će Ukrajina izvoditi još operacija u Rusiji, ali da će promeniti taktiku kako bi ostala "korak ispred" Rusa.

"KADA GA OSPOSOBE, POSLAĆEMO IM 'NOVU ČESTITKU'" Šef SBU poslao ubitačnu poruku Moskvi

Foto: Tanjug/AP

Oštećenja na Krimskom mostu nakon incidenta

Ukrajinski vojni planeri veruju da je Kijev u ovom trenutku sposoban da napadne i uništi Kerčki most koji povezuje Krim pod ruskom okupacijom sa Ruskom Federacijom i od strateške je važnosti.

To je u intervjuu za nacionalnu ICTV kazao general-potpukovnik Vasil Maljuk, šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).

- Železnički prevoz na tom mostu, koji je 8. oktobra 2022. teško oštećen u spektakularnom napadom kamionom punim eksploziva, nikada nije u potpunosti oporavljen, što sprečava kretanje vojnih teretnih vagona i tu vezu čini metom nižeg prioriteta. Kada oni ponovo osposobe njegove teretne kapacitete, onda ćemo im mi poslati, da tako kažem, još jednu "čestitku" - rekao je Maljuk.

Foto: YouTube/Факти ICTV/Printscreen

 

Kijev post podseća da je SBU početkom 2023. pokrenuo kampanju napada na rusku ratnu mornaricu robotizovanim čamcima-kamikazama napunjenim eksplozivom.

Navodi se da je u okviru nje do sada pogođeno 11 bojnih brodova Crnomorske flote koji su operisali u centralnom i zapadnom delu Crnog mora.

- Time je Moskva naterana da preostala plovila prebaci iz velike pomorske baze u Sevastopolju u druge baze na obali Rusije. Udari SBU mogu da dobace i do novih baza i oni će se nastaviti - naveo je Maljuk.

On je u istom intervjuu kazao da je "moguće" da špijunska agencija vlade u Kijevu sprovodi kampanju likvidacija u okviru koje je je ubijeno više od desetak ukrajinskih državljana saradnika Kremlja, uključujući i one koji su se nalazili duboko unutar Rusije.

Maljuk je ranije ove nedelje izjavio da će Ukrajina izvoditi još operacija u Rusiji, ali da će promeniti taktiku kako bi ostala "korak ispred" Rusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading