DAJTE NAM PROKLETI PATRIOT! Ukrajinski ministar NA KOLENIMA moli Zapad za pomoć, Rusi sve moćniji na frontu

Autor:

Svet

26.03.2024

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dmitro Kuleba više ne zna kako da dopre do najjačih zemalja sveta

DAJTE NAM PROKLETI PATRIOT! Ukrajinski ministar NA KOLENIMA moli Zapad za pomoć, Rusi sve moćniji na frontu

Foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da Oružane snage Ukrajine gube svoje položaje, jer ruska avijacija upotrebljava vođene bombe i pozvao je Zapad da Kijevu obezbedi sisteme "patriot".

Dajte nam prokleti 'patriot'", rekao je on.

"Kada ukrajinske trupe gube svoje položaje, hajde da pogledamo zašto... To je zato što je Rusija počela masovno da koristi modernizovane avionske vođene bombe," rekao je Kuleba u intervjuu za "Politiko".

Istovremeno, on je napomenuo da je jedini način na koji se može izboriti sa ruskim vazdušnim bombama "obaranje aviona ovim bombama".

Kuleba je takođe još jednom zahtevao od Zapada da Kijevu obezbedi PVO sisteme.

Ranije je televizija "Si-En-En" javila da Rusija "sravnjuje sa zemljom" položaje ukrajinskih oružanih snaga i menja balans na liniji fronta uz pomoć avionskih bombi FAB-1500 od jedne i po tone.

Inače, sud Basmanskog okruga u Moskvi izdao je nalog za hapšenje u odsustvu šefa Službe bezbednosti Ukrajine Vasilija Maljuka, pod optužbom za terorizam, prenose ruske agencije.

Maljuk je u ponedeljak na svom Telegram kanalu potvrdio umešanost ukrajinske bezbednosne službe u napade na rafinerije nafte u Rusiji, na Krimski most i brodove u Crnom moru, prenosi RIA Novosti.

Agencija navodi da je Maljuk potvrdio i umešanost svog odeljenja u ubistva vojnog komandanta Vladlena Tatarskog i bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive, kao i u pokušaj ubistva pisca Zahara Prilepina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading