HITNO! Objavljeni novi detalji o ocu i sinovima koji su uhapšeni zbog napada u Moskvi!

Autor:

Svet

25.03.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi osumnjičeni su uhapšeni u Brjanskoj oblasti, a ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je ukupno uhapšeno 11 osoba u vezi sa ovim slučajem.

HITNO! Objavljeni novi detalji o ocu i sinovima koji su uhapšeni zbog napada u Moskvi!

Foto: X/CLOCK

Prema informacijama koje su preneli ruski mediji, glavni sud u Moskvi počeo je da razmatra izbor preventivnih mera za osumnjičene saučesnike u organizovanju terorističkog napada u Krokus Siti Holu. Trojica osumnjičenih, otac i dva sina - Isroil Ibragimovič, Aminčon Isroilovič  i Dilovar Isroilovič Islomov, privedeni su u Basmanski okružni sud Moskve i određen im je pritvor do 22. maja.

Dilovar Isroilovič Islomov, ruski državljanin i taksista, osumnjičen je za saradnju sa teroristima. Interesantno je da je Dilovar prodao automobil kojim su teroristi pobegli sa mesta zločina, a na vozilu je ostalo obavezno osiguranje. Takođe, važno je napomenuti da su osumnjičeni stigli u Moskvu istim letom 2. marta, prema informacijama iz Turske.

Napad na koncertnu dvoranu Crocus City Hall dogodio se 22. marta, gde su četiri napadača izazvali stravičan scenario, rezultirajući smrću 139 ljudi, među kojima su bila i deca, dok je 182 osobe povređeno. Svi osumnjičeni su uhapšeni u Brjanskoj oblasti, a ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je ukupno uhapšeno 11 osoba u vezi sa ovim slučajem.

Važno je napomenuti da su osumnjičeni za teroristički napad državljani Tadžikistana, a da su se prema izveštajima kretali automobilom prema ukrajinskoj granici. Osumnjičeni su privedeni pred sud koji je odredio pritvor do 22. maja. U pitanju su Dalerjon Mirzoev, Saidakrami Račabalizoda, Šamsidin Fariduni i Muhamadsobir Fajzov.

Prema poslednjim podacima istražnog komiteta, 139 ljudi je poginulo, od kojih su troje deca.

Prema podacima Ministarstva zdravlja Moskovske oblasti, 182 osobe su povređene kao posledica terorističkog napada.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading