RUSI POKRENULI VELIKU OFANZIVU: Na meti je ovaj grad, posle njega SVE bi im se otvorilo na frontu

Autor:

Svet

25.03.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali grad sa predratnim stanovništvom od oko 12 hiljada ljudi, nalazi se sedam kilometara zapadno od Bahmuta

RUSI POKRENULI VELIKU OFANZIVU: Na meti je ovaj grad, posle njega SVE bi im se otvorilo na frontu

Foto: Printskrin/telegram/RIA Novosti

Ruska vojska napreduje u oblasti Časov Jar u DNR, rekao je šef regiona Denis Pušilin na TV kanalu Rusija 24 .

"Oslobađanje sela Krasnoje i napredovanje naših jedinica u rejonu Časovog Jara, naravno, čini sve bližom priliku kada možemo da počnemo sa radom u Artjomovsku. Ovakvo napredovanje naših jedinica, odgurujući neprijatelja od Bahmuta, omogućava da se u dogledno vreme govori o početku radova u gradu", rekao je on.

Šef republike je napomenuo da sve ovo vreme nije bilo moguće započeti obnovu Bahmuta, uključujući razminiranje i čišćenje ruševina zbog neprekidnog ukrajinskog granatiranja, prenose Novosti.

Časov Jar, mali grad sa predratnim stanovništvom od oko 12 hiljada ljudi, nalazi se sedam kilometara zapadno od Bahmuta.

Ruske trupe se sada bore na njegovoj periferiji na istoku, od Krasnog, oslobođenog u subotu, i na severoistoku, od Bogdanovke.

Grad se nalazi na brdu: visinska razlika od Krasnog do centra Časov Jara je 110 metara. Ova geografska karakteristika pretvara naselje u važno utvrđeno područje ukrajinskih oružanih snaga, sa kojeg se okolina vidi kilometrima.

Ista karakteristika je važna i za rusku vojsku. Njegovo oslobađanje će najverovatnije primorati ukrajinske oružane snage da se povuku iz susednih naselja koja se nalaze u niziji - Nikolajevke, Černovoj, Novodmitrovke i, što je najvažnije, Konstantinovke - velikog grada sa predratnim stanovništvom od 67 hiljada ljudi 11 kilometara jugozapadno od Časov Jara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading