ZELENSKI ZAPENIO: "Putin i ološi pokušavaju da okrive Ukrajinu za teroristički napad u Moskvi" Zašto se svojim građanima obratio dan kasnije?!

Autor:

Svet

23.03.2024

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski: Putin pokušava da okrivi nekog drugog

ZELENSKI ZAPENIO: "Putin i ološi pokušavaju da okrive Ukrajinu za teroristički napad u Moskvi" Zašto se svojim građanima obratio dan kasnije?!

Foto: Tanjug/AP


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski oštro je kritikovao Vladimira Putina i "drugi ološ" zbog njihovog pokušaja da okrive nekog drugog za teroristički napad u moskovskoj koncertnoj dvorani "Krokus siti". Zelenski je istakao da je Putin ćutao jedan dan, "razmišljajući kako bi mogao da uvuče Ukrajinu u ovo", te da je sve "potpuno predvidljivo". Dodao je da teroristi uvek moraju da izgube, ali da za sve pokušavaju da okrive Ukrajinu.

- Za ono što se juče desilo u Moskvi, očigledno, i Putin i drugi ološ samo pokušavaju da okrive nekog drugog. Uvek imaju iste metode. To se već dogodilo. I bilo je kuća u vazduhu, pucnjava i eksplozija. I uvek okrivljuju druge - rekao je Zelenski u video-obraćanju objavljenom na društvenim mrežama.

 

 


Predvidljive metode i ćutanje Putina

Zelenski je istakao da Putin i "drugi ološ" imaju "uvek iste metode", te da su u prošlosti već pokušali da okrive druge za slične događaje. Takođe, oštro je kritikovao Putinovo ćutanje od jednog dana, ističući da je to bio deo Putinovog plana da uvuče Ukrajinu u celu situaciju.

 

 

- Stotine hiljada Rusa koji trenutno ubijaju na tlu Ukrajine sigurno bi bili dovoljni da zaustave teroriste. A ako su Rusi spremni da ćutke ginu u "krokusima" i ne postavljaju nikakva pitanja svojim specijalnim službama, onda će Putin pokušati da preokrene više od jedne ovakve situacije u svoju ličnu korist - poručio je ukrajinski predsednik.


Ukrajina kao žrtva pokušaja prebacivanja odgovornosti

Ukrajinski predsednik je naglasio da su teroristički napadi u Moskvi samo deo Putinovog pokušaja da okrivi Ukrajinu za sve probleme. On je istakao da su teroristi došli u Ukrajinu, uništili gradove i pokušavaju da prebace krivicu na Ukrajinu, dok istovremeno zanemaruju probleme u vlastitoj zemlji.

- Došli su u Ukrajinu, pale naše gradove – i pokušavaju da okrive Ukrajinu. Oni muče i siluju naš narod – i oni su krivi. Oterali su stotine hiljada svojih terorista ovde, na ukrajinsku zemlju, bore se protiv nas i nije ih briga šta se dešava u njihovoj zemlji. Sve se to dogodilo juče, a ovaj bezvredni Putin, umesto da se obračuna sa svojim građanima Rusije, obrati im se, ćutao je jedan dan – razmišljajući kako da ovo dovede u Ukrajinu. Sve je potpuno predvidljivo - naveo je ukrajinski predsednik.

Zahvalnost onima koji se bore protiv terorizma

Zelenski se zahvalio svima koji se bore protiv terorizma, ističući da teroristi uvek moraju da izgube. On je posebno istakao zahvalnost svim ljudima koji se bore protiv terorizma i naglasio da imaju podršku ceo svet u borbi protiv onih koji ljude smatraju potrošnom robom.

- Teroristi uvek moraju da izgube. Hvala svakome ko istinski brani život. Hvala svim našim ljudima koji se bore protiv terorizma. Imamo ceo svet iza nas kako bismo se zaštitili od onih koji ljude smatraju potrošnom robom - rekao je predsednik Ukrajine.

U jučerašnjem terorističkom napadu na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, ubijeno je 133 osobe, a više od 140 je povređeno. Situacija u vezi sa terorističkim napadom u Moskvi i dalje se razvija, a javnost je upućena da prati vesti radi dodatnih informacija.

(Gardijan, Rojters, Tanjug)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading