"PUCALI SU IZBLIZA, POPUT NACISTA!" Putin ZAGRMEO tokom obraćanja naciji: Krenuli su ka UKRAJINI gde ih je čekao SIGURAN PROLAZ!

Autor:

Svet

23.03.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je masakr u koncertnoj dvorani u Moskvi "varvarskim napadom".

"PUCALI SU IZBLIZA, POPUT NACISTA!" Putin ZAGRMEO tokom obraćanja naciji: Krenuli su ka UKRAJINI gde ih je čekao SIGURAN PROLAZ!

Foto: RIA Novosti/Printscreen

Federalna služba bezbednosti tvrdi da su teroristi koji su ubili najmanje 143 ljudi u Moskvi nameravali da pređu granicu između Rusije i Ukrajine.

Kriminalci su posle terorističkog napada u Moskvi nameravali da pređu rusko-ukrajinsku granicu i imali su relevantne kontakte na ukrajinskoj strani - navodi se u saopštenju FSB.

Takođe je navedeno da je teroristički napad pažljivo planiran i da je oružje unapred pripremljeno.

Foto: Tanjug/AP

Mitraljez

IMALI SIGURAN PUT KA UKRAJINI

Ono što je posebno jezivo jeste činjenica da su napadači-teroristi pucali izbliza, poput Nacista, što je saopštio Ruski predsednik Vladimir Putin.

Republika

Foto: X/Aussie Cossack/Printscreen

Vladimir Putin

 

- Napadači su krenuli ka Ukrajini gde ih je čekao siguran prolaz. Istražne i agencije za sprovođenje zakona učiniće sve da utvrde sve detalje terorističkog napada. Identifikovaćemo i kazniti sve odgovorne. Kriminalci su hladnokrvno ubijali Ruse i pucali u Ruse iz neposredne blizine kao nekada nacisti. Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja. Tako će biti i sada - rekao je Putin.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak rekao je inače kasno u petak da Ukrajina nema nikakve veze sa napadom u koncertnoj dvorani u Moskvi dok je Glavna obaveštajna uprava (GUR) navela da je teroristički akt podmetačina Kremlja.

Grupa terorista, podsetimo, otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je podmetnula požar i pobegla. Najmanje 143 osoba je ubijeno, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih.

Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju.

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading