STAVLJENI NA LISTU OPASNIH ZA UKRAJINU: Ko su članovi grupe "Piknik" koja je trebalo da nastupa u Krokus situ holu u Moskvi

Autor:

Svet

22.03.2024

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Škljarski je rekao da se "politika menja, ali grupa Piknik ostaje", podsećajući da je grupa počela da nastupa pod Leonidom Brežnjevom.

STAVLJENI NA LISTU OPASNIH ZA UKRAJINU: Ko su članovi grupe "Piknik" koja je trebalo da nastupa u Krokus situ holu u Moskvi

Foto: Instagram/Printscreen

Godine 2016, pevač grupe "Piknik", Edmund Škljarski, i bas gitarista, Marat Korčemni, došli su na anektirani Krim na biciklistički šou "Kovčeg spasa" i rekli novinarima da ih "ne zanimaju sankcije".

Istovremeno, Škljarski je rekao da se "politika menja, ali grupa Piknik ostaje", podsećajući da je grupa počela da nastupa pod Leonidom Brežnjevom. 

Sledeće godine, ukrajinski sajt "Peacemaker", koji sastavlja bazu podataka ljudi koji, prema timu, predstavljaju opasnost za Ukrajinu, dodao je Škljarskog na svoju listu za "namerno kršenje granica zemlje".

Foto: Instagram/Printscreen

 

Škljarski nije govorio o potpunoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, ali je, prema rečima Zahara Prilepina, pomogao u kupovini vojne opreme za rusku vojsku.

- Rok legenda, vođa grupe "Piknik", Edmund Škljarski, mirno je donirao neophodna sredstva za popravku transporta koji stalno umire za naše humanitarne radnike - napisao je Prilepin na svom Telegram kanalu.

Foto: Instagram/Printscreen

 

Najavni poster grupe "Piknik" za večerašnji koncert na kojem je došlo do terorizma, gde je, prema nezvaničnim podacima, poginulo više od 50 ljudi, glasio je "Ništa, ne boj se ništa!"

Izvođači "Piknika", koji je nastupao kada su teroristi napali dvoranu, nisu povređeni tokom pucnjave.  Ovu informaciju je potvrdio menadžer benda Jurij Černiševski.

- Trenutno su izvođači Piknika evakuisani iz kompleksa Krokus siti hola. Nisu povređeni - rekao je izvor ruskih medija

Podsetimo, koncertnoj hali Krokus u Moskvi došlo je do masovne pucnjave, u kojoj je, prema pisanju ruskih medija, ubijeno najmanje 50, a ranjeno najmanje još toliko ljudi. Posle pucnjava zgrada se zapalila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading