RUSI NEMAJU MILOSTI! Drugi veliki napad na Ukrajinu za samo 24 sata! HIDROELEKTRANA DIGNUTA U VAZDUH

Autor:

Svet

22.03.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar energetike Ukrajine, Herman Galuščenko, istakao je da su današnji napadi predstavljaju najveći udar na energetski sektor zemlje u poslednjih nekoliko godina.

RUSI NEMAJU MILOSTI! Drugi veliki napad na Ukrajinu za samo 24 sata! HIDROELEKTRANA DIGNUTA U VAZDUH

Foto: Tanjug/AP

Tokom noći, Rusija je sprovela masivan napad projektilima i dronovima na ukrajinske infrastrukturne objekte, što je rezultiralo teškim oštećenjima i prekidima u snabdevanju električnom energijom i internetom. Mete napada su bile oblasti Harkov, Vinica, Sumi, Lavov, Zaporožje i Dnjepropetrovsk, a napadi su izvedeni korišćenjem dronova, Iskandera, Kinžala i projektila X-101, kako su saopštili vojni zvaničnici.

Oštećenja na energetskoj infrastrukturi

Ministar energetike Ukrajine, Herman Galuščenko, istakao je da su današnji napadi predstavljaju najveći udar na energetski sektor zemlje u poslednjih nekoliko godina. "Oštećeni su proizvodni objekti i prenosni i distributivni sistemi električne energije u različitim oblastima. Zemlja je doživela prekide u snabdevanju električnom energijom i internetom", naglasio je Galuščenko. Hidroelektrana Dnjepar je takođe teško oštećena, dok su pogođene i Ladiženska državna okružna elektrana u Viničkoj oblasti i Zmijevska državna okružna elektrana i CHPP-3 u Harkovskoj oblasti.

Nezvanične informacije o napadima na aerodrome

Prema nezvaničnim informacijama, napadi su takođe bili usmereni ka aerodromima Oružanih snaga Ukrajine, dodatno pogoršavajući već tešku situaciju u zemlji.

Ovi napadi predstavljaju nastavak eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine, nakon što je Rusija u četvrtak izvela napad balističkim projektilima na Kijev, čime je dodatno produbila krizu u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading