KIJEV PRIPREMA NAPAD NA KRIM: Zlokobna najava šefa ukrajinskih obaveštajaca, stigla i reakcija iz Moskve!

Autor:

Svet

11.03.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budanov je krajem februara u video-poruci obećao Rusiji nova "iznenađenja" na Krimu.

KIJEV PRIPREMA NAPAD NA KRIM: Zlokobna najava šefa ukrajinskih obaveštajaca, stigla i reakcija iz Moskve!

Foto: Tanjug/AP, Twitter/olex_scherba

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, Kiril Budanov, objavio je da se pripremaju ozbiljne operacije na Krimu.

- Ovo su (ukrajinske operacije na Crnom moru i Krimu) pripremne mere za ozbiljnu operaciju na Krimu. To je provera ispravnosti naših izjava o načinima prilaska i odlaska odatle - rekao je Budanov.

Budanov je krajem februara u video-poruci obećao Rusiji nova "iznenađenja" na Krimu i istakao da ne preporučuje civilnom stanovništvu da koristi Krimski most.

Komentarišući izjavu Budanova, zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije, Vladimir Džabarov, rekao je da ona predstavlja ili samoreklamu ili blef.

Foto: youtube.com/sky news

 

- Ili je to želja da se promoviše ili je neki blef. Ali, ipak, ne gubimo budnost i spremni smo da pružimo otpor svakom neprijatelju - rekao je Džabarov.

Džabarov je dodao da ga Budanov iznenađuje svojim ponašanjem.

- Za šefa specijalne službe on je veoma pričljiv. Obično su ti ljudi, šefovi specijalnih službi, veoma ćutljivi, a posebno što je malo verovatno da bi govorili o svojim planovima - objasnio je senator.

Podsetimo, u intervjuu za francuski Liberation, Budanov je prošlog meseca naglasio da i pored izazova s kojima se vojska suočava, trenutna situacija nije dosegla kritični nivo.

Budanov je istakao da postoji značajan nedostatak granata, ali je naglasio da za to postoje objektivni razlozi. Prema njegovim rečima, Ukrajina već dve godine vodi rat visokog intenziteta, što je dovelo do povećane potrebe za vojnom opremom i resursima.

Iako je situacija označena kao loša, načelnik Glavne obaveštajne uprave ističe da postoji napor da se reše izazovi s kojima se suočavaju ukrajinske oružane snage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading