DRAMA NA PRUZI: Iznenada zaustavljeni vozovi, hiljade putnika ostalo na ulici

Autor:

Svet

20.03.2024

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan kvar uslovio je potpuni haos

DRAMA NA PRUZI: Iznenada zaustavljeni vozovi, hiljade putnika ostalo na ulici

Foto: Tanjug/AP

Skoro sav železnički saobraćaj bio je obustavljen u okolini amsterdamskog aerodroma Shiphol jutros zbog kvara na jednoj skretnici.

"Manje Sprinter vozova ide od Glavne stanice Leiden do Glavne stanice Den Hag, i nijedan direktni međugradski voz ne saobraća između Centralne stanice Amsterdam i Shiphol aerodroma zbog kvara na jednoj skretnici", saopštila je holandska nacionalna železnica NS.

Građanima je savetovano da pronađu druge načine prevoza do i od aerodroma u jutarnjim satima, a nekoliko dodatnih autobusa je uključeno u saobraćaj na linijama do aerodroma, prenosi holandski NL tajms.

Reč je o drugom velikom prekidu saobraćaja za poslednjih 12 sati, pošto je sinoć već jednom prekinut zbog kvara u nadzemnom tunelu Shiphol.

Ova dva incidenta nisu povezana, kažu zvaničnici.

Železnički saobraćaj često je u prekidu ove godine u Evropi, a najviše zbog štrajkova. 

S druge strane, u Indiji uzrok prekida nisu štrajkovi, već nesreće.

Skandalozno ponašanje dvojice mašinovođa u Indiji, od 4. marta, koštaće ih slobode, a kako je krenulo, možda i života.

Glavni mašinovođa voza koji je saobraćao u indijskoj državi Andra Pradeš nije na vreme primetio signal na pruzi zbog čega je ostao na istom putu i svom snagom se zakucao u drugi voz ubivši na licu mesta 14 osoba.

Mašinovođa je bio u društvu kolege koji ga je zapričavao, a sada se ispostavilo da su obojica u momentu nesreće gledali utakmicu kriketa na telefonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading