TREBA DA POKAŽU ZUBE PROTIVNICIMA! Izdato hitno upozorenje: Vojska MORA biti spremna za rat!

Autor:

Svet

20.03.2024

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši zvaničnici su naveli da kredibilitet i borbena moć britanske vojske slabi više od 20 godina, kao i da je nizak moral vojske.

TREBA DA POKAŽU ZUBE PROTIVNICIMA! Izdato hitno upozorenje: Vojska MORA biti spremna za rat!

Foto: Tanjug/AP

British soldiers

Grupa bivših britanskih šefova odbrane i bezbednosti, okupljena u New Bletchley Network, održala je diskusiju u kojoj su istakli ozbiljne nedostatke u trenutnoj pripremljenosti britanske vojske.

Bivši sekretar britanske vlade Mark Sedvil, bivši šef NATO-a Džordž Robertson i bivši šef britanskih oružanih snaga general Dejvid Ričards istakli su da je kredibilitet i borbena moć britanske vojske znatno oslabila, dok se istovremeno suočava sa niskim moralom vojnika.

Slabljenje borbene moći i nizak moral vojske

Bivši zvaničnici su istakli da je ovo stanje prisutno već više od 20 godina, te da je neophodno hitno reagovati kako bi se vojska vratila na put uspeha. Upozorili su da je sadašnja veličina oružanih snaga ispod "kritične mase", te da je neophodno uspostaviti novi model vojske koji će joj omogućiti da bude spremna za rat, prenosi Skaj njuz.

Neophodnost pripreme za rat

Jedna od ključnih poruka bivših zvaničnika jeste da Velika Britanija mora da signalizira protivnicima da je vojno jaka i da želi da postane još jača, ali istovremeno nema interes da prva napada bilo koji "neagresivni grad ili zemlju".

Diskusija je održana usred rastuće zabrinutosti zbog neuspeha britanske vlade da poveća potrošnju za odbranu u budžetu, uprkos upozorenju ministra odbrane Granta Šapsa da svetu prete ratovi i da Rusija još vodi veliki rat u Ukrajini, prenosi Tanjug.

Zaključak bivših zvaničnika jasno ukazuje na hitnu potrebu za promenom pristupa i ulaganjem u pripremu vojske za potencijalne buduće sukobe. Ova upozorenja stižu u trenutku kada je globalna geopolitička situacija sve napetija, naglašavajući važnost adekvatne pripremljenosti vojske za izazove koji se mogu pojaviti u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading